De beste films over crypto en blockchain

5 juni 2022 15:48 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Blockchain is overal, maar waar is de gids om blockchain te begrijpen, en nog belangrijker, hoe kun je eindelijk te weten komen wat al die crypto-memes echt betekenen? Eerlijk gezegd, blockchain klinkt als een moeilijk te leren onderwerp. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je. 

Als je van films houdt, nieuwe dingen leert en geïnteresseerd bent in blockchain (en cryptocurrencies), word je misschien binnen de kortste keren een expert dankzij de lijst met films die we hebben samengesteld. Zo leer je met een beetje geluk mogelijk ook meer over de Stellar Lumens coin

Bitcoin: The End of Money as We Know It

Misschien heb je genoten van de bovengenoemde tweede aflevering van Torsten Hoffmann op Bitcoin. Of misschien wil je liever eerst de basisprincipes van Bitcoin behandelen voordat je doorgaat naar de bredere wereld van cryptocurrencies, 'Bitcoin: The End of Money as We Know It' is een goed startpunt. De documentaire is verdeeld in twee delen: het ene is gericht op het traceren van de geschiedenis van geld in politiek, economie en cultuur, de aard van monetaire uitwisselingen en de betekenis van geld zoals we het kennen. De tweede helft leidt kijkers door het begin van Bitcoin en het wilder potentieel van deze virtuele valuta. Bonafide figuren uit de cryptowereld zoals Andreas M Antonopoulos en Roger Ver helpen licht te werpen op het debat. De film won onder meer de Speciale Juryprijs 2015 op het Amsterdam Film Festival.  

Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet

Vijf jaar na het uitbrengen van de bekroonde documentaire 'Bitcoin: The End of Money as We Know It' uit 2015 keert regisseur Torsten Hoffmann terug met een nieuwe diepe duik in de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Hoffmans eerste film onderzocht de historische evolutie van financiële systemen en hoe zijn tekortkomingen de opkomst van Bitcoin hebben aangewakkerd. Cryptopia gaat verder waar de vorige functie ophield, waarbij enkele van de gedurfde beloften en voorspellingen die eerder zijn gedaan opnieuw worden bekeken en kijkers op de hoogte worden gebracht van de huidige stand van zaken, waardoor je bijvoorbeeld ook meer op de hoogte raakt van Polkadot kopen. Van de explosie in interesse voor cryptocurrencies voor de evolutie van de blockchain-industrie, brengt Cryptopia de evolutie van deze (nog relatief nieuwe) technologie in kaart. 

Bitcoin: Beyond the Bubble

Het is niet altijd een gemakkelijke taak om de ins en outs van Bitcoin te begrijpen. Daarom zorgt Bitcoin: Beyond the Bubble voor zo'n geweldig uitzicht dat het erin slaagt het verteerbaar en meeslepend te houden, en dat allemaal voor minder dan 36 minuten. Dit is een film gericht op het grote publiek en neemt kijkers mee door de geschiedenis van betalingen voordat Bitcoin wordt geïntroduceerd als een betrouwbaar alternatief voor het huidige banksysteem. Wat nog belangrijker is, het is ook bedoeld om de meest voorkomende kritiek op de technologie aan te pakken (en te beantwoorden). Al met al is dit een korte en mooie eerste blik op de ingewikkelde wereld van cryptocurrencies. 

Meer over