De beste naaimachines voor fanatieke creatievelingen

24 oktober 2022 11:05 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Ben jij ook zo’n creatieveling die zich volledig kan verliezen in het naaien van de meest mooie creaties? Ben jij altijd bezig met je eigen kleding maken of kapotte kleding repareren? Dan is deze blog echt wat voor jou.

Het vinden van een goede naaimachine, die voorziet in alle gemakken, is soms best een opgave. Daarom hebben wij, om jou een handje te helpen, een lijst opgesteld met de beste naaimachines voor echte fanatiekelingen! Lees gauw verder!

Waar moet je op letten?

Wanneer je een professionele naaimachine wilt kopen als naai-expert, is het goed om de volgende aspecten mee te nemen in je keuze:

  • Met welk type stoffen werk je vaak? - Afhankelijk van je antwoord kies je voor óf een central bobbin systeem (cb-grijper) of een drop-in bobbin systeem. Bij het eerste type kun je de onder draadspanning makkelijk aanpassen, bij de tweede minder.
  • Welke soort producten maak je graag? - Maak je bijvoorbeeld veel kleding of ook andere dingen zoals kussenslopen, tassen of gordijnen? Voor het ene heb je meer steken nodig dan de ander
  • Maak je veel gebruik van knopen? - Dan kan een automatisch knoopsgat echt een uitkomst zijn. Doe je dit niet, dan is dit niet noodzakelijk.
  • Wanneer je niet altijd zelf alle instellingen van de machine wilt onthouden, is het slim om een digitale naaimachine aan te schaffen. Deze heeft vaak automatische instellingen én geheugen om instellingen te onthouden.

Als je deze punten in kaart hebt gebracht, is het tijd een nieuwe machine te kiezen. Om jouw keuze wat makkelijker te maken, hebben wij een lijstje gemaakt van de beste naaimachines voor gevorderden van 2022.

Pfaff passport 3.0

Wil je je nergens zorgen over maken en je volledig kunnen focussen op jouw creatieve ideeën en fantasieën? Dat kan met de Pfaff passport 3.0, een echte alleskunner. Deze machine biedt alles wat je nodig hebt, voor het maken van de meest uiteenlopende projecten. Deze machine heeft nauwkeurige instellingen met meer dan 90 steken, 6 naaivoetjes en automatische knoopsgaten.

Daarbij is dit vooruitstrevende model voorzien van het speciale IDT-systeem van Pfaff. Hierdoor heb je nooit meer last van stoffen die verschuiven of verspringen, en werk jij de kleding super strak af. Wil je een machine die bij je past voor de rest van je leven? Dan is een Pfaff passport 3.0 enorm aan te raden.

Bernina 570 QE

Deze naaimachine van Bernina is een echte alleskunner en multi talent, want hiermee kun je zowel naaien, borduren én quilten. Met deze machine heb je echt alles in één. Bernina biedt een ruime keuze aan steken en naaldstanden die je individueel kunt opslaan. Zo kun je creatief bezig en zelf gemaakte combinaties onthouden.

Het moderne touchscreen maakt de bediening van deze naaimachine erg gemakkelijk. Vanaf het scherm kun je gemakkelijk naai- en borduurmodus afwisselen, zodat u de mooiste fantasieën waar kunt maken.

Deze machine heeft een magnifiek stoftransport aan beide zijden en quilt vele lagen stof zonder rimpels. Daarbij zijn ook gladde of fijne materialen geen uitdaging voor deze naaimachine.

Brother cs70s

Deze naaimachine is zowel geschikt voor gevorderden, maar ook beginners kunnen hier prima mee uit de voeten. Door de eenvoudige, maar uitgebreide uitrusting is deze machine zeer gebruiksvriendelijk. Toch is de Brother naaimachine  enorm krachtig. Daarnaast heeft deze machine wel 70 verschillende steken, zowel noodzakelijke als decoratieve.

Met wel 7 naaivoeten kun je een tal aan verschillende creatieve projecten maken. Het automatische naaldinrijgsysteem zorgt ervoor dat je eenvoudig de draad door de naald heen trekt. Ook beschikt deze machine over een vrije arm, waarop u heel gemakkelijk mouwen van shirts of broekspijpen kunt naaien.

Door de ingebouwde ledverlichting, hoeft u nooit meer een steek over het hoofd te zien!

Brother fs60x

Deze robuuste naaimachine is écht een machine voor gevorderden. Niet alleen heeft dit model een extra sterke motor, ook kun je hiermee zwaardere stoffen naaien. Denk bijvoorbeeld aan denim, gordijnen of stugge bekledingsstoffen. Het fabriceren van prachtige creaties is dan een fluitje van een cent.

De transportsnelheid kan worden ingesteld met een schuifknop, waardoor je zeer nauwkeurig kunt werken. Daarbij beschikt deze Brother naaimachine wel over 60 verschillende steken. Bovendien biedt de Brother wel 7 verschillende 1 fase knoopsgaten.

Hiermee kunt u de mooiste kledingstukken en andere creaties naaien in een handomdraai.

Een naaimachine kopen door goed advies

Natuurlijk kun je na het lezen van deze blog direct jouw favoriete naaimachine kopen. Toch kan het nog steeds lastig zijn om een goede keuze te maken. Ga daarom altijd langs bij een naaimachine speciaalzaak. Zij hebben veel kennis van zaken en hun experts zijn in staat jouw passend advies te geven over de beste naaimachine van 2022!

Meer over