De beste series over huisverbetering op Netflix

26 december 2022 16:19 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Voel je je ambitieus in 2023? Nu Tidying Up With Marie Kondo je heeft geholpen om je lades en kasten aan te pakken, je bent misschien klaar om een groter project aan te pakken, en niets zal je meer geïnspireerd laten voelen dan een show voor het verbeteren van je huis met bijvoorbeeld gietvloeren.

Van eenvoudige reparaties tot grote revisies, shows voor het verbeteren van je huis zijn zowel enorm vermakelijk als ongelooflijk inspirerend, en gelukkig voor jou heeft Netflix genoeg aanbiedingen voor zowel beginnende als professionele doe-het-zelvers. Als je op zoek bent naar je nieuwste project (of gewoon wilt zien hoe andere mensen hun ruimtes transformeren vanuit je luie stoel), raden we je aan om een van deze series te bekijken. Zo krijg je zeker inspiratie voor een nieuwe gietvloer

Stay Here

Naarmate het verhuren van kamers en huizen aan kortetermijnhuurders steeds populairder wordt, wordt het steeds competitiever om die potentiële vakantiegangers in je woning te laten verblijven. Deze serie - gepresenteerd door ontwerper Genevieve Gorder en vastgoedexpert Peter Lorimer - laat eigenaren van onroerend goed zien hoe ze van hun verhuur geld kunnen maken.

The Great Interior Design Challenge

Deze Britse wedstrijdserie voor interieurontwerp, georganiseerd door architectuurhistoricus Tom Dyckhoff, plaatst deelnemers tegen elkaar terwijl ze kamers voor hun toegewezen klanten inrichten en een extra kleine taak uitvoeren, zoals het opschalen van een antiek. Als je op zoek bent naar goedkope en innovatieve manieren om een ruimte te transformeren, dan is deze voor jou. 

The World’s Most Extraordinary Homes

Als je houdt van alles wat uniek is, dan zul je dol zijn op 's werelds meest buitengewone huizen. Deze Britse docuserie volgt de bekroonde architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin terwijl ze enkele van de meest buitengewone architectonische hoogstandjes ter wereld verkennen. Met een beetje geluk zul je tijdens deze serie ook nog eens beeldschone gietvloeren zien! 

Amazing Interiors

Je moet een boek nooit beoordelen aan de hand van de omslag, en - zoals deze serie bewijst - je mag een huis nooit beoordelen aan de hand van de buitenkant. Deze show biedt blikken op huizen die er van buiten misschien gewoon uitzien, maar achter hun deuren ongelooflijke en unieke ontwerpen hebben. 

Big Dreams, Small Spaces

Deze realityshow volgt landschapsgoeroe Monty Don terwijl hij huizen op het Britse platteland bezoekt en amateurtuiniers helpt het meeste uit hun buitenruimte te halen. Je hebt misschien geen groene vingers, maar Monty Don kan je misschien toch inspireren om wat leven in je achtertuin te brengen.

Instant Hotel

Wil je je hostspel verbeteren? Deze reality-wedstrijdserie volgt teams van Australische huiseigenaren die in elkaars huurwoningen overnachten en hun ervaringen beoordelen, allemaal in de hoop de titel van beste Instant Hotel te verdienen. Vooral voor mensen die via Airbnb kamers in hun huis verbeteren, is Instant Hotel absoluut een aanrader. 

Alhoewel de series die we in dit artikel hebben genoemd absoluut aanraders zijn, zijn er natuurlijk nog meer leuke programma’s op Netflix over het verbeteren van huizen. 

Meer over