De leukste autoprogramma’s op de Nederlandse tv

2 augustus 2022 10:08 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Liefhebber van auto’s? Dan zorg je vast goed voor je eigen auto en heb je de beste autoverzekering voor je heilige koe. Maar je kijkt dan vast ook graag naar interessante programma’s over auto’s op tv. In Engeland is er natuurlijk het overbekende Top Gear, maar ook in Nederland worden leuke autoprogramma’s gemaakt en uitgezonden. We bespreken de drie leukste autoprogramma’s op de Nederlandse tv.

Geluk op Wielen

Geluk op Wielen is een praktisch autoprogramma dat uitgezonden wordt door SBS6. Het is vooral gericht op kijkers die meer grip willen krijgen op hun eigen auto en zonder elektrische auto wél graag zo schoon, zuinig, veilig en comfortabel mogelijk willen rijden. Presentatoren Melanie Schuurman, Dorien Hielkema en Gwen Jansen helpen elke week iemand met een concrete hulpvraag rondom zijn of haar auto. Vervolgens ziet de kijker vanuit het garagebedrijf hoe een auto met wat hulp weer zo goed als nieuw kan worden. Zo krijg je in Geluk Op Wielen in de letterlijke zin een kijkje onder de motorkap. Ondertussen wordt de kandidaat ook nog uitgedaagd om aan te tonen hoe goed hij zijn of haar auto zelf kan controleren, hoe het gesteld is met diens algemene mobiliteitskennis én met het rijgedrag.

Werners Garage

Op Veronica mag autojournalist Werner Budding zijn liefde voor en interesse in auto’s tentoonspreiden. Hij behandelt in Werners Garage de laatste ontwikkelingen op autogebied, waarbij er ook veel aandacht is voor de elektrische auto en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. Daarnaast is er ook aandacht voor auto’s uit het verleden. Het is geen gesponsord programma, dus de aandacht wordt eerlijk verdeeld over de verschillende automerken. Het programma is meer informatief dan dat het gericht is op entertainment.

Autowereld

RTL Autowereld is een informatief autoprogramma dat uitgezonden wordt door RTL7. In het programma komt al het actuele autonieuws voorbij. Ter vermaak is er ook aandacht voor de snelste sportwagens en exclusieve klassiekers en worden er bijzondere reportages gemaakt. De presentatie is in handen van Tom Coronel, Allard Kalff, Andreas Pol, Marcella de Bie en JayJay Boske, die de nieuwste modellen auto’s testen, shows en races bezoeken, de mooiste roadtrips maken en ingaan op innovaties, duurzame ontwikkelingen en andere vormen van mobiliteit.

Mis je het oude presentatietrio van Top Gear? Zij presenteren nu op de streamingsdienst Amazon Prime het programma The Grand Tour, dat behoorlijk lijkt op wat ze bij Top Gear deden. Zeker het overwegen waard om een abonnement te nemen dus!

Meer over