De paysafecard voor beveiligd internetgebruik

8 mei 2022 16:06 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Met ruim 71% van alle Nederlands die online aankopen doet, is het nog nooit eerder zo belangrijk geweest om digitaal veilig te zijn. Het gebruikersgemak van één klik en dan gekocht, geldt namelijk ook voor internet criminelen. Met hetzelfde gemak van één druk op de knop, kunnen internetcriminelen online aankopen frauderen en gemakkelijk toegang krijgen tot persoonsgegevens.

Door een gehackt wachtwoord krijgen criminelen direct toegang tot alle gebruikersgegevens, waaronder aanmeld- en betaalgegevens. Om deze online fraude voor te zijn, is het gebruik van een fraudebestendig betaalrekening van groot belang. Door een beschermde rekening te gebruiken kan het onrechtmatige gebruik van een betaalpas voorkomen worden.

Veilige betaalvormen

Veilige betaalvormen zijn PayPal, Wallie en paysafe. Een PayPal account en Wallie-card zijn welkbekende online betaalmogelijkheden waarmee de consument op een – veiliger dan iDeal of banktransactie – wijze online aankopen kan doen.  Een paysafecard is vergelijkbare betaalmogelijkheid. Een paysafecard een prepaid creditcard waarmee veilig en snel online aankopen gedaan kunnen worden. Transacties worden hierbij afgerond met behulp van een 16-cijferige code. Dit is dus anders dan een 4-cijferige pincode of identifier inlog.

Voordelen paysavecard

Een paysafecard heeft in vergelijking tot PayPal en Wallie, een hogere anonimiteit. Paysafe hoeft namelijk niet gekoppeld te worden aan een bankrekening of persoonlijke gegevens. De aanschaf van de creditcard, zowel als het herladen van de creditcard worden dus geheel anoniem gedaan. Doordat het krediet op de rekening van tevoren is bepaald, kunnen er geen onverwachtste kosten in rekening gebracht worden. Daarbij is een paysafecard wegens de hoge technische veiligheidsvoorzieningen niet te hacken. Deze maken de kaart dus geheel veilig en anoniem in gebruik.

Online aankopen afrekenen met een paysafecard is vrij eenvoudig. Paysafe kan bij het afrekenen namelijk als betaalmethode geselecteerd worden. De enige benodigdheid om een transactie af te ronden is de 16-cijferige code. Naast online aankopen kunnen er met de prepaid creditcard een verscheidend aantal (digitale) diensten en producten aangeschaft worden. Er kunnen onder andere games of online dating services mee gekocht worden, digitale wallets of beltegoeden opgewaardeerd worden en aankopen in digitale markten, bijvoorbeeld in Google Play, gedaan worden.

Aanschaf paysavecard

Een paysafecard kopen online is snel en eenvoudig. In de meeste gevallen, wordt de paysafecard ook nog eens binnen 48 uur geleverd. Voor de aanschaf van deze prepaid creditcard hoeft dus niet uit huis gegaan te worden of rekening gehouden te worden met de openingstijden van de bank. De aanschaf van een paysafe creditcard kan worden gedaan met iDeal, creditcard, PayPal of een digitale portemonnee, zoals Apple Pay. De prepaid creditcard kan aangeschaft worden in diverse bedragen variërend van €10 tot €100.

Het tegoed van de prepaid creditcard opwaarderen is net zo eenvoudig als de aanschaf ervan. Het enige verschil is dat het opwaarderen gebeurt in andere bedragen. De creditcard kan namelijk alleen herladen worden voor €10, €25 en €50 per transactie. Wanneer er een hogere opwaardering gewenst is, zijn er dus meerdere transacties nodig.

Veiligheid paysavecard

Om de veiligheid van de paysafecard te waarborgen wordt er na 12 maanden inactief gebruik van de kaart, een vergoeding van 3 euro verrekent. Deze administratieve transactie zorgt ervoor dat de paysafcard in gebruik blijft. Gezien dit de enige bijkomende kosten zouden zijn, is een paysafecard ook nog eens goedkoper dan een bankrekening openen of een creditcard bij een traditionele bank kopen.

De paysafecredit card is dus een veilige, goedkope en makkelijke betaalmogelijkheid om internetfraude te voorkomen.           

Meer over