De voordelen van een LED tv

24 april 2022 13:35 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Tegenwoordig kun je geen elektronicazaak meer binnenlopen of ze hebben er allerlei verschillende soorten LED-tv’s staan. Maar wat is nu het voordeel van LED?

Dat de techniek niet stilstaat, dat is wel te zien aan alles om ons heen. Van auto tot telefoon, maar wat dacht je van onze elektronica binnenshuis? Ook onze televisies blijven zich in een razend tempo ontwikkelen, waar je nieuwe televisie op het moment dat je hem kocht de beste was, geldt inmiddels een aantal maanden of zelfs weken later het tegenovergestelde. Kortom, de ontwikkelingen volgen elkaar in een enorm rap tempo op. De afgelopen jaren hebben we er al heel wat voorbij zien komen, de één wat succesvoller dan de ander, maar het blijft doorgaan. Zo hebben we gezien hoe de ‘Curve’ televisie het net niet heeft gehaald, maar de ‘Smart-TV’ de nieuwe standaard is geworden. Maar wat is nu eigenlijk het voordeel van LED ten opzichte van andere soorten tv's?

Aanbod

Het aanbod televisies is enorm. Vooral wanneer je een leek bent en op zoek moet naar een nieuwe televisie, dan kan het voelen als het zoeken naar een speld in de hooiberg. Voor wie wel eens een willekeurige elektronica zaak is binnengelopen, zal dat vast en zeker kunnen beamen. Waar we ons vroeger druk maakte over of er een HDMI aansluiting aanwezig was, zijn er nu tientallen andere factoren die ons doen besluiten een televisie wel of niet aan te schaffen. Waar je je bij een sport bh je enkel druk hoeft te maken om de maat en pasvorm, geldt dit voor een televisie niet.

Wat is LED?

In de basis zijn de meeste televisies zoals we deze nu kennen voorzien van een LED scherm. In principe is de LED televisie de opvolger van de LCD televisie. Het grote voordeel aan een LED televisie, is dat de beeldkwaliteit een stuk hoger ligt en ook minder warmte afgeeft. Dit betekent dus concreet, dat je een stuk beter beeld hebt en een lager energieverbruik. De prijs van een gemiddelde LED televisie ligt tussen de 400 en 800 euro. Bij LED televisies kunnen onderscheid maken tussen twee verschillende soorten. Dat is de Full LED en de Edge LED. Bij eerstgenoemde is het volledige scherm voorzien van LED licht, bij de tweede alleen de randen. Door het enorme aanbod, kan het dus verstandig zijn een expert te raadplegen. Je gaat als man immers ook niet de stad is om een zwangerschapsbh voor je vrouw te halen, zonder te weten aan welke eisen deze moet voldoen.

Voordelen LED televisie

Met de komst van de LED-tv is er voor velen een hele wereld open gegaan. Door het enorme aanbod een de gigantische concurrentie, zien we dat de prijzen steeds verder zakken. Dit zorgt ervoor dat het steeds toegankelijker wordt voor iedereen om een LED-tv aan te schaffen. Het grote voordeel, is dat de LED televisies ten opzichte van z’n voorganger een stuk platter zijn. Tegenwoordig kun je ze, wanneer je exact weet wat je nodig hebt online net zo makkelijk bestellen als een bh, paar schoenen of nieuwe broek.

Meer over