Dit is wat jij moet weten over een cinewall

9 oktober 2023 15:51 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Wanneer jij je woonkamer een flinke upgrade wil geven, kan dit op een aantal manieren. Eén van de manieren die zeker het nadenken waard is, is het laten plaatsen van een cinewall.

Aangezien dit het gedeelte van de woonkamer is waar we vaak het meest zitten, zal dit niet alleen bijdragen aan nog meer sfeer en comfort, maar het zal er ook voor zorgen dat een avondje televisie kijken nog specialer wordt. Het grote voordeel van een cinewall is dat het niet alleen ideaal is om je televisie en bijbehorende kabels op een nette manier weg te werken, maar je kunt ook kiezen voor een mooie sfeerhaard, zodat je ook zonder televisie heerlijk ontspannen op de bank kunt zitten. Wat een cinewall nu precies is en wat de voordelen ervan zijn, vertellen we je nu.

Wat is een cinewall?

Een cinewall, wat is dat precies? Een cinewall is een innovatieve oplossing voor je woonkamer die het mogelijk maakt om je televisie naadloos in de muur te integreren. Hierdoor ontstaat een strakke en moderne uitstraling in je woonkamer. De televisie wordt als het ware één met de muur, wat niet alleen ruimtebesparend is, maar ook een sfeervolle en gestroomlijnde look creëert.

Het is de perfecte manier om de woonkamer een flinke upgrade te geven, aangezien je direct ook het probleem van alle kabels die in het zicht liggen oplost. Een cinewall is als het ware een muur die voor de daadwerkelijke muur wordt geplaatst en dus niet alleen functioneel maar ook sfeervol is. In de meeste gevallen wordt er gebruikgemaakt van MDF platen voor het maken van deze ‘muur’ en worden er verschillende openingen gemaakt voor onder andere de televisie en eventueel wat extra vakken voor aankleden met accessoires.

Je eigen bioscoop

Met een cinewall transformeer je je eigen woonkamer moeiteloos tot een ware thuisbioscoop. Deze oplossing bereikt een nieuw niveau van entertainment, vooral wanneer je besluit om een soundbar in de Cinewall te integreren. Dit geluidssysteem voegt een extra dimensie toe aan de beleving van films en series, waardoor je volledig opgaat in het verhaal.

Wat de cinewall uniek maakt, is de variëteit aan mogelijkheden wat betreft de breedte van je televisie, die naadloos in de wand wordt verwerkt. Hierdoor ontstaat een strakke, gestroomlijnde uitstraling in je woonkamer, die zelfs met een ultradunne televisie niet te evenaren is door simpelweg de tv aan de muur te hangen. De cinewall vormt niet alleen een functioneel onderdeel van je interieur maar ook een absolute blikvanger die de filmbeleving naar een hoger niveau tilt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat wanneer je kiest voor een andere televisie, dit bij voorkeur een maatje groter is, zodat het gat in de cinewall alleen wat groter gemaakt hoeft te worden.

Zelf een cinewall maken

Wanneer je handig bent, kun je prima zelf aan de slag met het maken van een cinewall. Het enige wat je nodig hebt, zijn de juiste platen, gereedschap en natuurlijk ook ruimte om de cinewall te kunnen plaatsen. Online kun je OSB-platen kopen die je nodig hebt voor je project, en gereedschap heb je vaak wel thuis. Houd er alleen wel rekening mee dat je het mooiste effect krijgt op het moment dat je de cinewall over de gehele breedte van de muur laat lopen, zodat het net lijkt alsof dit de daadwerkelijke muur is.

Meer over