Drie onbekende boosters voor je weerstand

20 mei 2022 10:32 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Zo fit, vrolijk en gezond mogelijk door het leven gaan: dat is wat we natuurlijk allemaal willen. Maar soms worden wij bijna een beetje moe van de welbekende tips als ‘gezond eten, voldoende bewegen en veel slapen’. Natuurlijk weten wij dat dit belangrijk is, maar in de waan van de dag kan het er allemaal wel eens bij inschieten.

Daarom hebben wij drie onverwachte health boosters voor jou op een rijtje gezet. Of de voordelen allemaal wetenschappelijk zijn aangetoond? Soms is er nog niet voldoende onderzoek gedaan, maar de ervaringen wijzen sterk de goede kant op!

1. Geelwortel

Wanneer je een groot fan bent van de Indiase keuken dan ken je waarschijnlijk wel de knalgele rijst die ze daar serveren. Dit is geen speciale rijst, maar dit is rijst waar geelwortel in is gedaan. En dit is niet alleen leuk voor de kleur, maar ook voor de gezondheid.

Dit betreft namelijk Kurkuma oftewel Tumeric, een knol die knalgeel is en allerlei gezonde eigenschappen heeft. Het belangrijkste is dat het ontstekingsremmend is, een soort van natuurlijke Ibuprofen. Je kunt het naast verwerken in eten ook thee van maken. Geen zin of tijd voor? Neem dan gewoon capsules met Kurkuma!

2. Tea tree

Tea tree is een olie wat afkomstig is van de Tea tree plant. Het is een goedje wat voor vele toepassingen geschikt is. Het kan uitwendig gebruikt worden bij huidirritaties, schimmels en infecties. Daarnaast kun je het ook innemen wanneer je last hebt van je keel of bijvoorbeeld aften in je mond. Neem niet pure Tea tree in, dat is toch te heftig. Een paar drupjes mengen met water is vaak al voldoende.

Te fanatiek gesport? Tea tree gaat ook veel goeds voor je doen wanneer je spierpijn hebt. En ook die verstopte neus gaat Tea tree gewoon tackelen. Kortom, van alle markten thuis.

3. Manuka honing

Wie zoet is krijgt…? Manuka honing. Wij hebben onlangs gewone honing en suiker ingeruild voor Manuka honing. Deze soort honing staat namelijk bekend om zijn sterke ontstekingsremmende werking en antibacteriële werking. Meerdere onderzoeken tonen deze voordelen aan, maar het echte voordeel ervaren is natuurlijk per individu nodig.

Twijfel je of je wel echte Manka honing te pakken hebt? Bestel dan de Manuka honing van Superfoodstore.nl. Dan weet je zeker dat je kwalitatief goede te pakken hebt.

Zonder dat je een complete alternatieve apotheek hoeft aan te schaffen kun je toch een aantal goedjes in je leven introduceren die jou net die extra health boost gaan geven. Periodes met een verminderde weerstand heeft iedereen, en ook hierbij geldt dus maar weer eens; Voorkomen is beter dan genezen. En vergeet niet, ze ruiken en proeven alle drie ook nog eens super lekker!

Meer over