Hoe breng jij de avond door: televisiekijken of sportief zijn?

25 april 2022 16:09 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Er zijn twee soorten mensen op de wereld. Je hebt de mensen die liever iets sportiefs doen in de avond, zoals het maken van een simpele wandeling tot echt een fitnessavond. Maar niet iedereen vindt dit leuk, dus de andere kant van Nederland gaat dan liever op de bank met de beentjes omhoog om televisie te kijken.

Waarom zou je niet sportief zijn?

Misschien werk je overdag en als je dan thuiskomt zijn er een aantal series of tv-programma’s die je wilt kijken en die toevallig op tv zijn. De dag erna moet je weer aan het werk dus je hebt ook niet per se onbeperkt de tijd om zelf iets te gaan doen na werktijd. Dit is vaak ook dan een reden om niet iets sportiefs te gaan doen. 

Tegenwoordig kan je overal je programma’s en series kijken. Dit hoef je niet per se op een tv te doen. Dat betekent dus ook dat je het op andere locaties kan doen. Je telefoon is hier een heel mooi voorbeeld van. Het is klein, compact en heeft gewoon mooi beeld. Misschien is het alleen niet handig tijdens het sporten om vast te houden.

Wat nu als je gewoon oortjes in doet en gaat wandelen bijvoorbeeld? Zo kun je als voorbeeld een telefoontasje aanschaffen die je telefoon vasthoudt. Die hang je om je lichaam heen en met je oortjes hoor je wat er gezegd wordt. Zo kun je twee dingen combineren met elkaar.

Zelfs bij fitness kan dit

Steeds vaker kan je ook series luisteren zonder dat je echt moet volgen wat er op beeld gebeurt. Stel: je gaat ergens sporten dan kun je bijvoorbeeld je sporttassen gebruiken om hem als standaard rechtovereind te houden. Zo kun je kijken en luisteren, terwijl je aan het sporten bent. Multitasking is natuurlijk het beste wat je hier kan overkomen. Je tijd gaat sneller en je kunt beide dingen doen die je wilde.

Als je oefeningen op een matje doet dan kun je dit ook horen. Als je bijvoorbeeld aan het planken bent, lig je en kijk je vooruit. Meestal doe je dit een aantal keren voor een bepaalde tijd dus dan kan je gewoon je serie volgen. Ook kun je gewoon een standaard bestellen en die meenemen in je tas.  

Dit wat wij hierboven hebben genoemd, kun je ook met andere tassen doen. Het is niet zo dat dit alleen met een sporttas kan. Misschien gebruik je niet eens een sporttas, maar wel een andere grote tas voor je spullen als je gaat sporten. Schooltassen zijn bijvoorbeeld ook groot genoeg hiervoor.

Mocht je nu niet per se een schooltas hebben, kun je vaak aan de vorm al zien of het in de categorie valt. De tassen zijn meestal gewoon wat grotere handtassen. Deze worden dan 'schooltassen' genoemd, omdat ze wat groter zijn. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ze wel gewoon superhandig zijn voor alles.

Meer over