Hoe goed ben jij verzekerd?

12 april 2022 16:36 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Of het nu gaat om onze auto, onze fiets of onszelf allemaal kunnen we het verzekeren. De ene verzekering is verplicht, waar de ander volledig aan jezelf is om af te sluiten. Vaak zitten we al jaren bij dezelfde verzekeraar. Want laten we eerlijk zijn: Wat goed is, is goed. Toch is dit ontzettend zonde, wat niet alleen is er een hoop geld te besparen met het jaarlijks onder de loep nemen van je verzekeringen, maar ook voor je eigen gezondheid is het belangrijk exact te weten waar je aan toe bent. Vooral als we kijken naar onze zorgverzekering, dan is hier het nodige aan bij te schaven.

Welke verzekeringen heb je?

De meest voor de hand liggende verzekeringen die we kennen zijn de autoverzekering, zorgverzekering, reisverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering en een opstal-/ inboedelverzekering. Zowel een auto- als zorgverzekering is verplicht. Ook een opstalverzekering is wanneer je in het bezit bent van een eigen huis met hypotheek verplicht. Als we kijken naar onze autoverzekering, dan zien we vaak dat we over verzekerd zijn. Vaak zien we, dat bij de aanschaf van een auto wordt gekozen voor een Allrisk verzekering. Hoe vervelend het ook is, je auto zal naarmate de jaren verstrijken ieder jaar in waarde dalen. Naar verloop van tijd is het dus goed te kijken of een Allrisk verzekering nog wel verstandig is. Door over te stappen naar een lagere of andere dekking, kun je al snel tot wel enkele tientallen euro’s besparen.

Eigen risico

Bij het afsluiten van een verzekering heb je vaak de keuze voor een eigen risico. Bij onze zorgverzekering ligt deze verplicht op 385 euro. Wanneer je ervoor kiest deze te verhogen, kun je al snel tot wel 20 euro per maand besparen. Wel is het zaak dat je voor jezelf in beeld hebt of jij je deze kosten kunt veroorloven. Hetzelfde geldt ook voor een autoverzekering. Vaak is er een vast eigen risico van vaak 50 tot 250 euro. Je kunt ervoor kiezen je eigen risico af te kopen, zodat je zeker weet dat je bij schade geen eigen kosten hebt. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je maandelijkse premie dan omhoog gaat. Door verschillende verzekeringen bij Diks.nl met elkaar te vergelijken, weet je zeker dat je kiest voor een verzekering die aansluit bij jouw persoonlijke situatie.

Polis

Bij iedere verzekering hoort een polis. In deze polis is opgenomen wat er exact wordt gedekt, maar ook wat de voorwaarden zijn om aanspraak te kunnen maken op een eventuele vergoeding. Het is dus belangrijk, dat je voordat je een verzekering afsluit deze polisvoorwaarden goed doorleest. Dit kan namelijk teleurstelling achteraf voorkomen, maar zorgt er ook voor, dat wanneer je een vergelijk maakt, je een eerlijk beeld krijgt. De ene verzekering hanteert namelijk andere voorwaarden dan de ander. Dit kan aan de voorkant qua premie de nodige euro’s schelen, maar wanneer je dan daadwerkelijk aanspraak moet doen op je verzekeraar kun je wel eens voor een nare verrassing komen te staan.

 

Meer over