Leuke woonprogramma's voor huis- en verbouw inspiratie

28 februari 2023 13:19 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pixabay

Heb je verbouwplannen voor je huis en weet je al precies hoe je de nieuwe stijl wilt hebben? Dan ben je waarschijnlijk een van de weinigen die zo aan de slag kan. Als je wel wat inspiratie kunt gebruiken, kijk dan naar deze woonprogramma's en doe de leukste ideeën op.

Vaak is de verbouwing zelf niet het lastige, maar de voorbereiding daarvan. Kies je voor een industriële of landelijke stijl, pak je ook meteen de buitenkant aan en kies je voor rolluiken als zonwering? Of ga je alleen voor een nieuw interieur en bouw je een ruime serre aan.

Flip or Flop op Discovery+

De titel is niet meteen bemoedigend als je nog aan je eigen verbouwing moet beginnen. Maar juist daarom kan dit programma wel een goede inspiratiebron zijn. Het echtpaar Tarek en Christina El Moussa koopt vervallen huizen op en verkoopt deze weer, nadat ze opgeknapt zijn. Hierbij moeten ze natuurlijk wel goed in de gaten houden dat ze bij de uiteindelijke verkoop nog winst maken. Je krijgt dus tijdens het kijken ongemerkt tips waar je op moeten letten bij het verbouwen van je huis. Denk aan het gebruik van degelijke materialen en aan andere praktische zaken, zoals bijvoorbeeld hoe je zelf een keukenkraan of rolluiken moet installeren.

Volg de Perfecte Verbouwing op Videoland

Ook in Nederland valt er genoeg te klussen met verschillende woonprogramma's. Bij het programma Perfecte Verbouwing krijgen de deelnemers de kans om hun huis te bekijken na een virtuele verbouwing. Dit is mogelijk met een virtuele bril. De ontwerpen voor de verbouwing zijn verzorgd door twee architecten en het is de vraag welk ontwerp de deelnemers het meest aanspreekt. Is het een strakke inrichting met antracietgrijze rolluiken aan de buitenkant en een interieur in dezelfde stijl? Of wordt het toch een retro-inrichting met veel kleuren en ronde vormen? Het ontwerp dat het meest aanspreekt, wordt uitgevoerd.

Kies voor Marriage or Mortgage van Netflix

Soms komen bepaalde zaken in je leven bij elkaar en moet je keuzes maken. Dat blijkt ook bij het programma Marriage or Mortgage van Netflix. Hierbij staan de kandidaten voor de keuze of een groot bedrag uitgeven aan een bruiloft of dat ze het budget besteden aan de aankoop van een huis. Hoewel dit huis niet echt over het opknappen en verbouwen van huizen gaat, is het toch leuk om te kijken. Je wordt meegenomen in de mogelijke voorbereidingen van het huwelijk en gaat mee op huizenjacht. Hierbij kun je zelf ook nadenken over de vraag wat je zelf zou doen. Wil je toch een bruiloft organiseren? Dan kun je in je huidige huis blijven wonen en met een kleiner budget wat verbeteringen aanbrengen. Zo kun je je huis van rolluiken voorzien. Daarbij bespaar je ook nog stookkosten.

Renovation Island op Discovery+

In deze serie ben je getuige van de verbouwing van een heel resort op de Bahama's. Dat een verbouwing ook minder leuke kanten heeft, wordt hier zeker duidelijk. Toch weerhoudt dat Bryan en Sarah Baeumler niet om hun missie te volbrengen. Met de hevige storm en regen die deze eilandengroep teisteren, zullen ze voor een stevige basis moeten zorgen. Rolluiken voor de ramen zijn dan wellicht geen overbodige luxe. 

Meer over