Onbezorgd bingewatchen in 3 stappen

11 oktober 2022 09:21 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Tegenwoordig is ‘normaal’ televisie kijken voor veel mensen natuurlijk niet meer voldoende om zich te kunnen vermaken. Met de verschillende streamingdiensten en tal van verschillende series en films die hier regelmatig verschijnen, is het aanbod natuurlijk gigantisch. Niet voor niets kiezen er daarom ook steeds meer mensen voor een avondje bingewatchen.

Bingewatchen is een uit Amerika overgewaaid gewaaid begrip wat eigenlijk niets meer betekent als ‘marathon kijken’. Vooral bij spannende series is het natuurlijk heel verleidelijk om flink wat aflevering achter elkaar te kunnen kijken. Om ervoor te zorgen dat je dit onbezorgd kunt doen, zijn er een aantal praktische tips die hieraan bij kunnen dragen. Goed opletten dus!

Weet wat je wilt kijken

Voor de mensen die regelmatig te vinden zijn op Netflix, Videoland of één van de vele andere streamingdiensten, zal het vast geen verrassing zijn dat een groot deel van de tijd wordt besteed aan het vinden van een geschikte serie of film. Zorg er daarom dus ook voor dat je al weet wat je wilt kijken. Het is natuurlijk ontzettend zonde van je tijd dat je eerst moet zoeken naar een geschikte serie of film, voordat je dan ook daadwerkelijk kunt beginnen. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld op verjaardagen of feestjes goed oplet wanneer iemand iets verteld over een ´goede´ serie of film. Sla deze op in de noties van je telefoon en bekijk eens rustig de trailer. Op basis van de verhalen en ook de trailer kun je snel bepalen of het wel of niet iets voor je is.

Zorg voor een comfortabele outfit

Een avondje series kijken gaat natuurlijk niet wanneer jij je spreekwoordelijke zondagse kleren nog aan hebt. Maak het jezelf daarom dus ook comfortabel en kies voor een trainingsbroek en lekkere dikke warme trui. Zo kun je ook direct de verwarming een graadje lager zetten, waardoor het je ook scheelt in je energiekosten. Ondanks dat we massaal besparen en niet alleen onze energieleverancier, maar ook zorgverzekering vergelijken, zijn dit net de kleine dingen die voor een extra besparing kunnen zorgen. Het is dus niet alleen een stuk prettiger kijken, maar ook nog eens goed voor je portemonnee ook.

Zet vast iets lekkers klaar

Als je wel eens naar de bioscoop bent geweest, dan is het een bak popcorn of zak chips natuurlijk iets wat er absoluut bij hoort. Zorg er daarom dus ook voor dat je tijdens je avondje binge watchen het nodige alvast in huis hebt en ook klaar zet. Zo hoef je namelijk niet tussendoor van de bank om alles klaar te maken, maar zet je het binnen enkele seconde op tafel. Houd er wel rekening mee dat je niet te veel eet, want ondanks dat je overstappen zorgverzekering hebt gedaan, is en blijft je gezondheid natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid. Je zit er niet op te wachten dat je door het regelmatig eten van teveel chips en andere ongezonde dingen problemen krijgt met je gezondheid, want ook een andere zorgverzekeraar kan je daar niet mee helpen.

Meer over