Optimaal geluid met een gietvloer in uw woonkamer

2 augustus 2023 13:33 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Gietvloeren in woonkamers en andere ruimtes binnen een woning zijn steeds populairder. Het is al lang niet meer enkel een vloer voor grote bedrijfshallen en steriele keukens. 

Vandaag de dag zijn gietvloeren echt voor iedere ruimte beschikbaar en zeer geschikt in verschillende situaties. Het is een echte blikvanger in ieder interieur, wat je stijl ook is er is altijd een passende vloer te vinden voor in gietvloer in uw woonkamer.

Waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een gietvloer

Gietvloeren zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Het kleurgebruik, de dikte en de hardheid van de vloer zijn belangrijk om rekening mee te houden in de aanschaf van je nieuwe vloer. Een gietvloer gaat jarenlang mee, daarom is het belangrijk om een goede en weloverwogen keuze te maken.

Passend bij jouw wensen en situatie. Ook de ruimte waarin de gietvloer gegoten wordt en de frequentie van het gebruik van die kamer spelen een rol bij het maken van jouw keuze. In een woonkamer of keuken wordt in de meeste gevallen vaker en door meer mensen gelopen dan bijvoorbeeld in een slaapkamer of bijkeuken.

Een polyurethaan vloer, ook wel een PU vloer genoemd, is zeer geschikt voor in de verschillende ruimtes van een woning zoals bijvoorbeeld in de woonkamer. Deze vloer is hard, maar met een flexibele bovenlaag waardoor het comfortabel aanvoelt. Deze vloer is ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming, zo kun je heerlijk op blote voeten, sokken of met pantoffels in huis lopen zonder koude voeten te krijgen!

Gietvloeren zijn duurzaam, slijtvast, krasbestendig en bovendien erg sterk. Daarnaast zijn ze ook goed schoon te houden, zowel nat als droog en ook vlekken hebben geen schijn van kans!

Het perfecte geluid voor in jouw huis

Er is niets zo vervelend als geluidsoverlast, op alle manieren. Wanneer je thuis bent en je buren hoort lopen is dat enorm vervelend, maar ook wanneer je overlast ervaart van harde stemmen of dreunende muziek. Ook last hebben van de geluiden in je eigen huis kan erg vervelend zijn. Wanneer een ruimte galmt, je je medebewoners hard door het huis hoort lopen of de je lievelingsmuziek in de ruimte opgaat.

Een goede vloer kan deze ergernissen tegengaan. Wanneer je kiest voor een vloer met een goede demping dan zorgt dat ervoor dat je ruimte minder galmt en alles minder gehorig is. Niet alleen fijn wanneer je in een flat woont, maar ook zeker wanneer je in een grote woning woont. Je kunt bovengenoemde overlast zelfs al hebben in een kleine woning. Kortom een kwalitatief goede en duurzame geluiddempende vloer kan een hoop irritaties voorkomen en je leefplezier vergroten.

Fijn voor jou en voor de mensen om je heen. Zo kun je samen genieten van comfortabele momenten met elkaar én momenten in alle rust alleen op de bank. Genietend met een boek je favoriete serie, film of muziek waar je even helemaal bij wegdroomt.

 

 

Meer over