Televisie kijken op je smartphone: hoe krijg je het voor elkaar?

20 april 2022 13:02 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Een smartphone kijkt natuurlijk niet zo lekker als een groot televisietoestel, hoewel een telefoon met en haarscherp scherm, mooie kleuren en een hoge verversingssnelheid voor soepele bewegingen (zoals de nieuwe Samsung Galaxy S22) ook zeker voor kijkplezier kan zorgen. Maar hoe krijg je het voor elkaar dat je ‘live’ naar televisiezenders kunt kijken op je smartphone?

Online tv

Heb je thuis een televisieabonnement? Veel providers hebben ook een app waarin je naar de zenders in je abonnement kunt kijken. Daarvoor kun je een account aanmaken bij de provider en met dat account inloggen in de app. Het is vaak ook mogelijk om alléén een televisieabonnement voor online tv te nemen. Je krijgt dan geen mediabox om aan je televisie aan te sluiten, maar kunt wel televisie kijken via de app. Pauzeren en programma’s herstarten vanaf het begin is dan doorgaans helaas niet mogelijk. Heb je geen (geld voor een) eigen televisieabonnement? Misschien dat een ander in je kring van naasten zijn of haar inlog met je wil delen, zodat je kunt inloggen in de app van de provider in kwestie.

NLZIET

In plaats van een televisieabonnement bij een provider dat je toegang geeft tot online tv, kun je ook voor een abonnement bij de streamingsdienst NLZIET kiezen. Je kunt dan ‘live’ in de app naar een beperkt zenderpakket met bekende Nederlandse zenders, de regionale omroepen en een aantal Vlaamse zenders kijken. In tegenstelling tot bij online tv kun je bij NLZIET wél programma’s vanaf het begin herstarten. Ook kun je programma’s meteen na de uitzending terugkijken.

Videoland

Heb je geen interesse in het live kunnen kijken naar uitzendingen van de publieke omroep, dan kun je een abonnement nemen bij de streamingsdienst Videoland. Je kunt dan bijna alle programma’s van RTL 4, 5, 7 en 8 live kijken. In een aantal uitzonderlijke gevallen kan het zo zijn dat een programma niet beschikbaar is voor live kijken.

Pas bij het televisie kijken op je smartphone goed op of je verbonden bent met de wifi. Televisiezenders streamen kost namelijk gigantisch veel data, en als je op mobiel internet zit, is je bundel er zo doorheen. Als je onbeperkte data hebt, is dat natuurlijk helemaal geen probleem en kun je ook lekker onderweg televisie kijken op je Samsung Galaxy S22 of andere geschikte smartphone. Wil je in het buitenland live naar Nederlandse televisie kunnen kijken, dan kan het nodig zijn om een VPN-verbinding te gebruiken.

Meer over