Tips om films te kijken op je telefoon

5 juni 2022 15:39 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Of je nu je mediabibliotheek op je telefoon opslaat, je datapakket gebruikt om films te streamen of gewoon de nieuwste YouTube-update van je vriend wilt bekijken, er zijn veel manieren om films en video's op je telefoon te bekijken. Wil je nu weten waar je rekening mee moet houden? Wij geven je hier de beste tips.

Naarmate de videokwaliteit en de mogelijkheden van smartphones blijven toenemen, is het gemakkelijker dan ooit om video's in de palm van je hand te bekijken. Lees meer over hoe je films kunt kijken op je telefoon en ontdek de populairste filmstreaming-apps die beschikbaar zijn, al raden we het nu alvast aan om screenprotectors te kopen voor als je per ongeluk je smartphone laat vallen tijdens het kijken van je favoriete film!

Beheer van datagebruik

Films vereisen veel gegevens om alle informatie voor zowel video als audio op te slaan. Streamen, vooral in HD, vereist een sterke verbinding, omdat een zwakke verbinding snel door je gegevens kan vreten. Als je geen onbeperkt datapakket hebt of extra gigabytes over hebt, zorg er dan voor dat je films via wifi streamt om te voorkomen dat je al je data verbruikt. Verbinden via wifi verbruikt geen data, dus stream naar hartenlust! Veel streamingdiensten bieden ook de mogelijkheid om (een deel van) hun inhoud te downloaden voor offline weergave. Maak eenvoudig verbinding via wifi, download het videobestand en bekijk het later zonder je data te gebruiken op je telefoon die je beschermt met iPhone hoesjes.

Streamingdiensten

Met streamingdiensten kun je al je favoriete content bekijken of downloaden, of je nu verbonden bent met wifi of offline. Populaire diensten zijn YouTube, Netflix en Amazon. YouTube is rechtstreeks toegankelijk via de app en de rijkdom aan beschikbare video-inhoud groeit elke dag - in feite wordt er elke minuut ongeveer 400 uur aan video toegevoegd. Hoewel veel van de inhoud gratis is, bieden ze ook een betaalde, premium service met advertentievrije video, muziek en videodownloads en toegang tot originele tv-programma's en films van YouTube. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van Netflix en Amazon om op je mobiel films te kijken. Je zult dan wel een abonnement moeten hebben bij deze streamingdiensten, wat dus geld zou kosten. Beide diensten kunnen worden gebruikt om duizenden films en televisieseries te streamen (en in sommige gevallen te downloaden).

Aanvullende diensten

Hoewel de drie genoemde bekende namen enkele van de meer bekende spelers zijn op het gebied van mobiele videostreaming, bestaan er veel kleinere services die zich richten op nicheprogrammering of content verzamelen van verschillende andere accounts en services om op te slaan op één locatie. Hier kun je dus ook gebruik van maken om films te kijken op je smartphone die je met book covers beschermt.

Vudu is bijvoorbeeld een app die kan worden gedownload op mobiele platforms, Sony PlayStation, tablets en meer, zodat je de services ervan op al je apparaten kunt gebruiken. Vudu biedt zowel gratis als betaalde films en tv-series, en het is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken. Showbox is een andere app die gratis (en advertentievrije) inhoud biedt. Het biedt ook ondertitels voor de meeste content, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs als je ergens luidruchtig bent of je koptelefoon niet hebt.

Meer over