Tips voor een avondje bingewatchen

26 juli 2022 13:54 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Eens in de zoveel tijd is het natuurlijk heerlijk om even een avondje helemaal niets te hoeven doen. Vooral na een week hard werken, is er niets zo fijn dan een hele avond te kijken naar je favoriete series of films. Dit noemen we ook wel binge watchen. Even helemaal niets anders dan jij en je televisie.

Toch is het vaak een flinke uitdaging om ervoor te zorgen dat we ook daadwerkelijk de hele avond kunnen genieten van al dat leuks wat er op televisie te zien is. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waarmee jouw avondje binge watchen gegarandeerd een succes is!

Bepaal wat je wilt zien

Het is voor iedereen ontzettend herkenbaar. Wanneer je hebt besloten om een avondje heerlijk te genieten van een goede film of serie, dan is het vaak een enorme uitdaging om te bepalen wat je nu daadwerkelijk wilt gaan kijken. Om ervoor te zorgen dat je geen kostbare tijd verliest, is het verstandig om vast van te voren te bepalen wat je wilt gaan zien. Zorg er daarom dus ook voor, dat je voor jezelf een aantal suggesties hebt opgeslagen. Vaak hoor je van mensen om je heen dat je een bepaalde film of serie absoluut gezien moet hebben. Door dit te noteren in bijvoorbeeld de notities van je telefoon, kun je ze tijdens je avond binge watchen gemakkelijk en snel weer terug lezen.

Kies voor een streamingdienst

Je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld de volledig filmreeks van de Lord of the Rings op televisie kijken wanneer deze voor de zoveelste keer wordt herhaald, maar dan heb je uiteraard te maken met reclame. Niet dat dit heel erg is, want de voice over jongerenstem maakt als voice over iedere reclame een feestje om naar te kijken en te luisteren. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen, dat wanneer jij meerdere films achter elkaar wilt kijken, je er niet op zit te wachten dat je iedere 20 tot 25 minuten wordt onderbroken door reclame. Uiteraard zal je ook bij bepaalde films of series te maken hebben met een voice over van jongerenstem wanneer je deze kijkt via een streamingdienst, maar dan maakt het onderdeel uit van de film en word je dus net onderbroken.

Zorg voor iets lekkers

Een avondje bankhangen, kijkend naar je favoriete film of serie kan natuurlijk niet zonder wat lekkers. Zorg er daarom voor, dat je vooraf weet wat je lekker vindt, zodat je dit vast kunt halen in de supermarkt. Het is natuurlijk zonde, dat wanneer je middenin je film of serie zit, alsnog naar de supermarkt moet omdat je niet alles in huis hebt. Wel is het aan te raden om het in bakjes te doen. Vooral met chips en nootjes is het natuurlijk ontzettend verleidelijk om met de hele zak op de bank te gaan zitten. Uiteraard is dit niet heel erg goed voor de gezondheid. Om te voorkomen dat je alles op eet, doe je er dus goed aan om schaaltjes te gebruiken.

Meer over