Wooninspiratie programma's voor je op een rij

10 september 2023 15:35 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Heb je een nieuw huis of wil je een oude woning omtoveren? Na het kijken van deze woonprogramma's zal je vol zitten met nieuwe ideeën en inspiratie voor een metamorfose die je kan gebruiken voor je huis zodat jij de woning van je dromen kan creëren. Maar hoe doen ze dat nu eigenlijk?

Weer Verliefd op je Huis

In dit programma gaan stylisten van VT wonen aan de slag met verschillende huizen. Ze gaan voor een droomwoning, van nieuwbouw stucen voor een nieuwe en strakke look tot aan geheel nieuw indelen van een huis. Ongeacht het gaat om een grote of een kleine ruimte, ze halen alles uit de kast. Er komt een nieuw seizoen aan met Kees Tol die nieuwe uitdagingen aangaat en het weer voor elkaar krijgt om de deelnemers weer versteld te laten staan en te helpen met het huis van hun dromen.

De Grote Verbouwing

In het programma De Grote Verbouwing worden mensen gevolgd die de uitdaging aan zijn gegaan met een groot bouwproject om zo hun droomhuis waar te maken. Een oud huis geheel van top tot teen renoveren is een stuk lastiger dan werken aan een behangklaar nieuwbouw project, maar dat houdt deze harde werkers niet tegen om de handen uit de mouwen te steken. In het programma is te zien waar ze tegenaan lopen en de stappen die ze zetten tijdens het verbouwingsproces, maar ook de successen die ze vieren van de resultaten.

Kopen Zonder Kijken

Tegenwoordig is de huizenmarkt op hol geslagen met de hoge prijzen en daarom is een huis dat je wensen vervult moeilijk te vinden. In het tv-programma Kopen Zonder Kijken leggen stellen de sleutels van hun huis in de handen van een gespecialiseerd team die voor hen een huis vinden op basis van hun wensen. Het huis wordt vervolgens gekocht voor dat het stel de kans heeft om het huis te bezichtigen, vervolgens wordt het huis helemaal omgetoverd en verbouwd zodat de wensen van de stellen vervuld worden in hun nieuwe huis. 

Bouwval Gezocht

Bouwval Gezocht is een programma waar deelnemers een bouwval omtoveren tot de ideale woning met een beperkt geldbedrag met als doel de maximale waarde eruit te halen. De vraag is waar beginnen ze aan, nou de bouwval projecten worden niet uitgevoerd zonder tegenslagen en problemen. Lukt het hun om de bouwvallen te redden en het om te toveren tot een nieuw woonparadijs?Het programma geeft je ideeën met nieuwe invalshoeken over hoe je een oude woning geheel kan opknappen zodat al je wensen worden vervuld.

De Perfecte Verbouwing

In het programma De Perfecte Verbouwing strijden architecten om de droom verbouwing van kandidaten te ontwerpen in virtual reality. Kandidaten worden geholpen door middel van VR met welke kansen er zijn in hun woning en hoe deze gerealiseerd zouden kunnen worden. Wie van de architecten wint met het ontwerp, en nog belangrijker, hoe komt de werkelijke verbouwing eruit te zien? Op de tekening kan het nog anders gaan dan in de realiteit.

Meer over