Zo kies jij de perfecte afmeting televisie

24 april 2022 13:27 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Hoe weet je nu welke afmeting televisie geschikt is voor bij jouw thuis? Het vinden van een geschikte televisie is voor velen al een enorme uitdaging en nu moet je nog nadenken over het formaat ook. Wanneer jij je aan de onderstaande drie stelregels houdt, dan zul je merken dat jij de optimale afmeting voor jouw televisie in no-time hebt vastgesteld.

Waar we vroeger op de ouderwetse beeldbuis keken naar een scherm dat doorgaans niet verder kwam dan 80 centimeter, kan het tegenwoordig niet groot genoeg. Voor wie wel eens een elektronica zaak binnenstapt, zal vast direct zijn opgevallen, dat een klein formaat televisie lastig te vinden is. Tegenwoordig is het aanbod televisies enorm. Ze beschikken allemaal over verschillende specificaties en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Maar hoe weet je nu welke afmeting geschikt is voor bij jouw thuis? Houd je aan de volgende drie stelregels en je zal merken dat jij de optimale afmeting voor jouw televisie in no-time hebt vastgesteld.

Afstand

Waar de één bijna met zijn neus op het beeldscherm zit, zit de ander een stuk verder weg. Je kunt je voorstellen, dat hoe verder weg je zit, des te belangrijker het formaat van de beeldbuis is. Het is daarom ook belangrijk, dat wanneer jij start met de zoektocht naar een geschikte televisie, je de afstand tussen televisie en de plek waar je doorgaans het meeste zit opmeet. Je gaat immers ook geen nieuw anita bh kopen, zonder dat je weet welke maat je hebt. Het advies is, om ongeveer 2,5 keer de afstand van aan te houden van de breedte van je beeldscherm. Met de breedte bedoelen we uiteraard van hoek tot hoek.

Testen

Het lijkt zo eenvoudig, toch is het uitzoeken van een geschikte televisie vaak nog een hele klus. Niet zo gek te bedenken dat er tal van verschillende mogelijkheden zijn. Het is dus wel zo fijn, dat je vooraf een idee hebt hoe groot je televisie exact zou moeten zijn voor een optimaal kijkgenot. De hierboven genoemde stelregel is dus een handige richtlijn, alleen hoeft deze niet in jouw specifieke geval van toepassing te zijn. Het grote voordeel, is dat je tegenwoordig ontzettend eenvoudig naar een elektronicazaak bij jou in de buurt kunt gaan om te kijken welk formaat het beste bij je past. Het is namelijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Net als wanneer je wel eens in je sport bh hardlopen gaat, zal je merken dat de ene bh wat comfortabeler zit dan de ander.

Positie

Het uitzoeken van het juiste formaat televisie is één, maar ook de positie van de televisie in je woonkamer is van belang. Het kan namelijk heel goed zijn, dat de plek waar jij je televisie wilt neerzetten niet groot genoeg is om ook daadwerkelijk de aanbevolen grootte aan te houden. Had jij je vorige televisie altijd in een kast staan, dan kan het heel goed zijn, dat jij deze kast aan de kant moet doen om je televisie vervolgens aan een beugel aan de muur te kunnen bevestigen. Dit biedt wel als voordeel dat je een stuk meer ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een stevige workout in je sportlegging in de woonkamer of gewoon een rustige yogasessie. Een win-win situatie dus!

Meer over