Zorgeloos televisie kijken op vakantie doe je zo

20 februari 2023 16:51 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pixabay

Ga je binnenkort op vakantie en wil je niets missen van je favoriete televisieprogramma? Dan is het handig om je tablet mee te nemen. Om ervoor te zorgen dat je niets mist, hebben we een aantal handige tips voor je.

Wanneer je beschikt over een stabiele internetverbinding, kun je alles zien wat je ook thuis kunt zien. Mits je natuurlijk beschikt over een televisieabonnement. Via bekende providers zoals KPN en ook Ziggo kun je een APP downloaden, via waar je live kunt streamen op je telefoon, tablet of laptop. Ideaal voor wanneer je op vakantie bent naar Bari en het een dagje wat minder is qua weer. 

Zorg voor een goed apparaat

Televisie kijken zonder goed apparaat, dat gaat natuurlijk niet! Zorg er daarom dus ook voor dat je een tablet of laptop meeneemt. Je telefoon kan ook, maar heel ideaal is dit gezien het formaat natuurlijk niet. Belangrijk is wel dat je je tablet en ook laptop met het internet kunt verbinden, maar ook dit zal vandaag de dag geen probleem zijn. Heb je nu geen geschikt apparaat, dan kun je uiteraard ook altijd even aan vrienden of familie vragen of je er één mag lenen voor tijdens de vakantie. Kortom, eenvoudig te regelen dus. Zo kun je tijdens een dagje wat minder zonnige weer Puglia toch genieten van een stukje ontspanning in de vorm van een film of serie.

Download de gewenste APP

Afhankelijk van via welke provider jij televisie hebt, is het belangrijk de juiste app te downloaden. Dit kan uit de app- of playstore en kun je eenvoudig thuis down. Nadat je deze gedownload hebt, is het zaak om in te loggen. Heb je dit nog niet eerder gedaan, dan is het handig eerst even naar de website van je provider te gaan en daar te kijken hoe dit werk. Het kan zijn dat je eerst een account moet aanmaken en deze dient te koppelen aan je telefoon. Is het gelukt, dan kun je nu als het goed is eenvoudig en snel live jouw favoriete televisiezender streamen en beginnen met kijken. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een interactief televisie abonnement. Kijk je via bijvoorbeeld de schotel, dan kan dit helaas niet.

De internetverbinding

Het streamen van een televisieprogramma kost aardig van MB’s. Belangrijk om hier rekening mee te houden dus. Daar waar je een serie of film vooraf kunt downloaden, kan dit met live televisie niet. Heb je op de plaats van bestemming geen goede wifi, dan kun je natuurlijk ook gewoon de 4- of 5G verbinding van je telefoon gebruiken om deze aan te zetten als hotspot. Wel is het belangrijk dat je beschikt over onbeperkt internet. Ander heb je voor je het weet een trage verbinding. Dit is in het kader van de Fair Use Policy die provider moeten gebruiken. Eenmaal alles geregeld ben je helemaal om te gaan! Vergeet uiteraard je oplader niet en om alvast na te denken over je favoriete televisieprogramma’s die je tijdens je verblijf graag zou willen zien.

Meer over