Zorgeloos televisiekijken in het buitenland met deze tips

15 april 2023 10:28 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pixabay
In de afgelopen jaren is het kijken van televisieprogramma's, series en films via streamingdiensten en IPTV steeds populairder geworden. Het grote voordeel van deze diensten is de flexibiliteit in het kijken, waardoor je op elk gewenst moment en op elke locatie televisie kunt kijken.

Ook tijdens een vakantie of zakenreis in het buitenland is het mogelijk om te genieten van je favoriete programma's. Een goede internetverbinding is hierbij wel essentieel, omdat de kwaliteit van het beeld en geluid afhankelijk is van de snelheid en stabiliteit van de verbinding.

Streamen via iPad of laptop

Een van de mogelijkheden om televisie te kijken in het buitenland is via een iPad of laptop. Hierbij maak je gebruik van een streamingdienst, zoals Netflix, Amazon Prime Video of Videoland. Het voordeel van deze diensten is dat je op elk gewenst moment en op elke locatie televisie kunt kijken. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement bij de streamingdienst en een goede internetverbinding.

Het is belangrijk om vooraf te controleren of de streamingdienst beschikbaar is in het land waar je verblijft. Sommige streamingdiensten hebben beperkingen op basis van locatie en zijn niet beschikbaar in alle landen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden van de streamingdienst. Sommige diensten hebben bijvoorbeeld een limiet op het aantal apparaten dat tegelijkertijd gebruikt kan worden.

VPN en Internetverbinding

Om te streamen in het buitenland is het ook aan te raden om gebruik te maken van een VPN (Virtual Private Network). Met een VPN kun je je locatie veranderen, waardoor het lijkt alsof je vanuit een ander land verbinding maakt. Hierdoor kun je toegang krijgen tot programma's en zenders die anders niet beschikbaar zijn. Het is wel belangrijk om te controleren of het gebruik van een VPN is toegestaan volgens de voorwaarden van de streamingdienst.

Een goede internetverbinding is essentieel voor het streamen via een iPad of laptop. Een stabiele verbinding met een downloadsnelheid van minimaal 5 Mbps wordt over het algemeen aanbevolen voor streaming in standaard kwaliteit. Bij het kijken van programma's in hogere kwaliteit is de snelheid van de internetverbinding belangrijker. Ook is het aan te raden om gebruik te maken van een WiFi-verbinding in plaats van mobiel internet om onverwachte extra kosten te voorkomen.

IPTV in het buitenland

Via verschillende IPTV aanbieders Nederland kun je ook zorgeloos in het buitenland streamen. Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke IPTV providers betrouwbaar zijn en voldoen aan jouw wensen. Sommige providers hebben bijvoorbeeld beperkingen op het aantal apparaten dat tegelijkertijd gebruikt kan worden. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de provider beschikt over de juiste licenties en of het gebruik van IPTV is toegestaan in het land waar je verblijft.

Een goede internetverbinding is essentieel voor het kijken van IPTV. Het signaal wordt immers via internet gedistribueerd en een trage of instabiele verbinding kan leiden tot haperingen en vertragingen in het beeld en geluid. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een stabiele internetverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 25 Mbps voor het kijken van IPTV in hoge kwaliteit.

Meer over