Overzicht

Alles over de bewoners van Big Brother 2023

1 april 2023 21:10 | reality | Door Judith Regeling

© Wesley de Wit

Big Brother 2023 is een feit. Van januari tot en met 1 april 2023 hielden maar liefst 16 bewoners uit zowel Nederland als Vlaanderen zich schuil in het huis. In dit overzicht zie je welke deelnemers het aandurfden.

Dit seizoen van Big Brother gemist? Lees alles op deze pagina nog eens terug.

Bart (49) – Itegem (Be)

Waar de eerste twee (vernieuwde) seizoenen werden gewonnen door de jonge Jill Goede en Salar Abbasi Abraasi uit Nederland is het prijzengeld van dit jaar gegaan naar de 49-jarige Bart uit het Belgische Itegem. Na drie maanden bleek hij de grootste fanbase te hebben. En dat is niet eens zo gek. Mede door zijn ervaringen als militair zette hij zich neer als een trouwe, handige en vooral goed gehumeurde man met een klein hartje.

Bart in Big Brother 2023
Bart in Big Brother 2023

Jason (20) – Beverwijk (NL)

Jason kwam met zijn 20 jaar het huis in als de Benjamin van de groep, maar al snel bleek dat ze hem niet moesten onderschatten. Fanatiek, een tikkeltje een control freak maar vooral iemand met een sterke drang om te winnen: dat zijn de termen waar wij voormalig e-sporter Jason mee zouden beschrijven. Lange tijd leek het uitgemaakte zaak dat hij Big Brother 2023 zou winnen, maar het mocht niet zo zijn. Bart bleek op de valreep toch populairder.

Jason uit Big Brother 2023
Jason uit Big Brother 2023

 

Jolien (29) – Hasselt (BE)

Waar vijf van de zes laatste kandidaten allemaal al vanaf dag één in het huis vertoefden, gold dat niet voor Jolien. Zij kwam pas vlak na het vertrek van Judy het huis binnenwandelen. En dat was duidelijk even wennen. Ze had erg veel moeite om haar plekje in de groep te vinden, maar dat kwam goed. Uiteindelijk ontpopte ze zich tot een praatgrage dame die het met bijna iedereen kon vinden. Dat leverde haar een prachtige derde plek op.

Jolien uit Big Brother 2023
Jolien uit Big Brother 2023

Charlotte (28) – Middelkerke (BE)

Ze mag dan op de valreep de finale hebben gemist, maar de 28-jarige Charlotte uit het Belgische Middelkerke was wel de allereerste die de finaleweek wist te bereiken. Deze privé-leerkracht van welgestelde families wist namelijk zowel de kijker als zichzelf te verrassen door als snelste haar puzzel op te lossen in de Secret Room. Iets wat haar gegund was, want in het huis was ze mede door haar positieve energie een graag geziene kandidaat bij de meesten van hen.

Charlotte uit Big Brother 2023
Charlotte uit Big Brother 2023

Lindsey (32) – Sittard (NL)

Waar de meeste kandidaten van tevoren al een hele tactiek hadden bepaald, was dat niet het geval voor de 32-jarige Lindsey uit Sittard. Deze stoere chick met haar aanstekelijke lach en fijne aanwezigheid hoopte dat ze door zichzelf te blijven zowel haar medebewoners als de kijkers thuis kon overtuigen. En dat heeft gewerkt. Deze muzikale dame (met een voorliefde voor stamppot andijvie) schopte het uiteindelijk tot een vijfde plek.

Lindsey uit Big Brother 2023
Lindsey uit Big Brother 2023


Danny (28) – Vinkeveen (NL)

Hij kwam, zag, verloor en maakte een comeback! Als er iemand kan terugkijken op niet één maar twee bijzondere periodes, is het de 28-jarige Danny. Deze goedlachse spierbundel werd in de vierde week van Big Brother 2023 al naar huis gestuurd, maar hij kwam terug – en wel dankzij het onverwachte vertrek van Chiara. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Deze personal trainer eindigde uiteindelijk alsnog op een prachtige zesde plek.

Danny uit Big Brother 2023
Danny uit Big Brother 2023


Ali (35) – Lommel (BE)

Dat een spel als Big Brother niet te voorspellen valt, heeft Ali aan den lijve ondervonden. Hij kreeg van zijn vele fans een vliegtuig inclusief spandoek met de tekst #AliFinali, maar die finale heeft hij nooit gehaald. Hij werd in de elfde week samen met Bart en Jason genomineerd door 'goede vriendin' Charlotte. Uiteindelijk kreeg hij de minste stemmen van de fans. Hierdoor moest hij – tot groot verdriet van zijn fans – vlak voor de halve finale het spel verlaten.

Ali uit Big Brother 2023
Ali uit Big Brother 2023

Michelangelo (21) – Genk (BE) 

Zeg je ‘tactisch’, dan zeg je Michelangelo. Deze 21-jarige jongeman uit het Belgische Genk wist dit seizoen meermaals op zijn kop te zetten door drie potentiële finalisten tegenover elkaar te zetten in de nominaties. Heel slim, zou je denken. Deze Italiaanse Formule 3-coureur had er alleen geen rekening mee gehouden dat deze tactiek ook tegen hem gebruikt kon worden. En dus toen Michelangelo het op moest nemen tegen (uiteindelijke finalisten) Jason en Bart, kwam daar het moment dat hij zelf zijn koffers moest pakken.

Michelangelo uit Big Brother 2023
Michelangelo uit Big Brother 2023


Ias (22) – Schilde (BE)

In Big Brother is het altijd een komen en gaan van deelnemers. Dat bleek ook wel in week drie toen de 22-jarige Ias uit het Vlaamse Schilde zijn opwachting maakte. Hij bleek een kei in het – al dan niet stiekem – stelen van vlokken en zorgde voor gezelligheid. Al bleef dat voor het publiek dat enkel de uitzendingen op tv keek grotendeels ongezien. Mede daarom moest hij als negende het spel verlaten. Dat deed hij echter niet met lege handen: hij hield 10.000 euro over aan zijn korte maar krachtige avontuur.

Ias uit Big Brother 2023
Ias uit Big Brother 2023


Chiara (27) – Weert (NL)

De bewoners werden dit seizoen ook nog opgeschrikt door een vrijwillig vertrek, namelijk die van de 27-jarige Chiara uit het Nederlandse Weert. Het was niet dat zij het spel niet meer aankon of – zoals sommige mensen dachten – vanwege mogelijke bedreigingen. Deze flirterige blondine met Italiaanse roots kreeg op een gegeven moment te horen dat haar moeder ernstig ziek was en wilde dan ook niets liever dan naar huis. Lees hier vooral wat ze er zelf over te zeggen had.

Chiara uit Big Brother 2023
Chiara uit Big Brother 2023


Rob (66) – Leiderdorp (NL)

Tactische zetten en fanatisme in de spellen, dat kwam niet in het woordenboek voor van Rob. Als de kijkers van dit seizoen aan hem terugdenken, denken ze vast vooral aan de momenten waarop hij op de bank lag en klaagde over pijn in zijn nek of knie. Laten we het erop houden: het Big Brother-avontuur van deze gepensioneerde en voormalig conciërge zat niet mee. Hij besloot daarom in de zevende week het bijltje er vrijwillig bij neer te gooien.

Rob uit Big Brother 2023
Rob uit Big Brother 2023


Chayron (33) – Waddinxveen (NL)
 

Als er iemand wel positief kan terugkijken op zijn avontuur, is het de 33-jarige Chayron uit Waddinxveen wel. Hij moest misschien als zesde het huis verlaten, maar hield er maar liefst 10.000 euro uit de jackpot aan over. Hoe mooi dit ook is, helemaal omdat hij, zijn vrouw en drie kinderen eerder nog gedupeerden waren van de toeslagenaffaire, ging Chayron natuurlijk eigenlijk voor de winst. Dat bleek dit seizoen vooral door zijn fanatisme in de spellen en tactische zetten.

Chayron uit Big Brother 2023
Chayron uit Big Brother 2023


Jacqueline (55) – Sivolde (NL)

Dat de makers van Big Brother 2023 een goede groep bestaande uit zowel jongvolwassenen als volwassenen hebben gevonden, bewijst ook Jacqueline uit het Nederlandse Sivolde. Deze 55-jarige bareigenaar hoopte met haar avontuur even te ontsnappen aan het dagelijkse bestaan. Dat is gebeurd, maar heel lang duurde het niet: ze kwam in de derde week het huis in en moest in week vijf alweer haar spullen pakken. Gelukkig voor haar hield ze er wel 5000 euro over. 

Jacqueline in Big Brother 2023
Jacqueline in Big Brother 2023


Ilse (55) – Schriek (BE)

Soms komt een exit voor de kijkers als een verrassing, terwijl het soms van tevoren duidelijk is. Dat laatste bleek met name in week drie. Ilse kwam in de tweede week het huis binnenwandelen en had – net als Jolien – aardig wat moeite om haar draai te vinden. Waar Jolien echter de kans kreeg om met ze mee te groeien, was dat niet weggelegd voor de 55-jarige motorrijdende Ilse uit het Antwerpse Schriek. Zij werd in de derde week tegenover Rob en Danny gezet bij de nominaties en moest het spel verlaten.

Ilse uit Big Brother 2023
Ilse uit Big Brother 2023


Chelsea (22) – Dronten (NL)

De exit van de 22-jarige Chelsea uit het Nederlandse Dronten kwam echter wel als een verrassing. Met haar positiviteit en stralende lach wist ze al in de eerste weken veel zieltjes te winnen. Toch kwam er een nachtmerrie uit toen zij door Michelangelo rechtstreeks tegenover haar goede vrienden Danny en Charlotte werd geplaatst bij de nominaties. Deze strijd wist ze helaas niet te winnen. Daarom moest Chelsea als tweede het spel verlaten.

Chelsea uit Big Brother 2023
Chelsea uit Big Brother 2023

Judy (34) – Burcht (BE)

Het avontuur van de bovenstaande kandidaten was duidelijk een succes. Iets waar de 34-jarige Judy uit Burcht niet over kan meepraten. Zij was de allereerste afvaller van Big Brother 2023 en wel dankzij Jason. In een spel dat draaide om vertrouwen, leidde hij haar zo om de tuin dat zij de allereerste nominatie van de reeks te pakken had. Ze had nog een kans om dat te voorkomen, maar helaas... het publiek besloot deze berekende schoonheidsspecialiste uit Burcht niet het voordeel van de twijfel te gunnen.

Judy uit Big Brother 2023
Judy uit Big Brother 2023


Big Brother 2023 is nu voorbij. Heb je het gemist? Kijk de afleveringen dan terug via Videoland.

Meer over