Overzicht

Alles over de bewoners van Big Brother 2023

29 januari 2023 13:05 | reality | Door Judith Regeling

© Wesley de Wit

Big Brother 2023 is in volle gang, maar wie houden zich nu eigenlijk schuil in dit grote huis? In dit overzicht stellen we de deelnemers uitgebreid aan je voor.

Dit artikel wordt gedurende dit Big Brother-seizoen geüpdatet. Mocht er dus een nieuwe inwoners bijkomen, lees je er hier ook alles over. 

Lees ook: Deze deelnemers hebben Big Brother 2023 inmiddels verlaten

Charlotte (27) – Middelkerke (BE) 

Als er iemand weet hoe het is om lang van huis te zijn, is het de 27-jarige Charlotte uit Middelkerke wel. Ze heeft zo’n vijf jaar lang in Amerika gewoond en verdiende daar de kost als nanny bij verschillende Hollywood-sterren. Dat bestaan ligt echter alweer even achter haar, want inmiddels werkt ze als privéleerkracht bij high profile families. Helemaal rooskleurig is haar leven echter niet. Een halfjaar geleden verloor ze haar vader aan een hartstilstand en trombose. 
In het huis sinds: aflevering 1 

Charlotte uit Big Brother 2023
Charlotte uit Big Brother 2023


Danny (28) – Vinkeveen (NL)

Gaby Blaaser zal wel even gek op hebben gekeken toen de kandidaten van Big Brother 2023 werden onthuld, want vorig jaar had zij nog een (kortstondige) relatie met de 28-jarige Danny uit Vinkeveen. Wie hem nog niet kent: hij is zijn hele leven fanatiek sporter geweest en hoopt dan ook zijn medebewoners te kunnen motiveren om ook in beweging te blijven. Of dat gaat lukken, is de vraag, maar aan ervaring geen gebrek. Danny werkt in het dagelijkse leven als crossfitspecialist en personal trainer. In het huis sinds: aflevering 1 

Danny uit Big Brother 2023
Danny uit Big Brother 2023


Ali (35) – Lommel (BE) 

Over sportiviteit gesproken: daar weet de 35-jarige Ali uit Lommel ook alles vanaf. Hij staat alleen liever op het voetbalveld dan dat hij rondhangt in de sportschool, zo blijkt wel als we zijn Instagram bekijken. Bang om tactisch te spelen, is hij dan ook niet, want hij wil koste wat kost de eindstreep bereiken. Ali heeft daarentegen ook een andere kant. In het dagelijkse leven is hij docent Nederlands voor mensen met een taalachterstand. Hiermee wil hij vooral mensen helpen die zich buitengesloten voelen in de maatschappij omdat ze de taal niet machtig zijn. 
In het huis sinds: aflevering 1

Ali uit Big Brother 2023
Ali uit Big Brother 2023


Bart (49) – Itegem (BE)
 

Zijn motor en slang moest hij thuislaten, maar dat is de 49-jarige Bart uit het Belgische Itegem wel gewend. Hij is militair en dus wel vaker maanden weggeweest van huis. Van heimwee zal hij dus niet snel last krijgen, maar de vraag is wel of hij op ieder moment van de dag zijn goede humeur naar boven kan halen. Als Bart zich aan iets of iemand irriteert, zal hij daar immers geen geheim van maken. Hij zal twee keer wegkijken, zo beloofde hij voor zijn deelname, maar daarna is het gedaan. In het huis sinds: aflevering 1

Bart in Big Brother 2023
Bart in Big Brother 2023


Chayron (33) – Waddinxveen (NL) 

Dit seizoen van Big Brother is er 100.000 euro te winnen en als één kandidaat dat goed en hard kan gebruiken, is het de 33-jarige Chayron wel. Hij en zijn gezin – die bestaat uit hemzelf, zijn vrouw en hun drie kinderen – zijn gedupeerden van de toeslagenaffaire. Echter, dat heeft verder geen invloed op zijn humeur. Hij is een uitgesproken, sociale man die niet op zijn Rotterdamse mondje is gevallen. Toch probeert hij dat laatste niet al te veel te laten zien: hij weet van vorige seizoenen dat je met de kat uit de boom kijken veel verder komt. 
In het huis sinds: aflevering 1

Chayron uit Big Brother 2023
Chayron uit Big Brother 2023

Lindsey (32) – Sittard (NL)

Sommige kandidaten hebben van tevoren al helemaal bedacht wat ze gaan doen om te winnen, maar dat is niet besteed aan de 32-jarige Lindsey uit Sittard. Zij heeft maar één tactiek: zichzelf blijven. Ze heeft daarentegen wel een echte winnaarsmentaliteit en kan slecht tegen haar verlies. In het dagelijkse leven vult ze haar dagen met muziek en andere mensen een goed gevoel bezorgen. Ze heeft haar aanstekelijke lach immers niet voor niets gekregen! 
In het huis sinds: aflevering 1

Lindsey uit Big Brother 2023
Lindsey uit Big Brother 2023


Michelangelo (21) – Genk (BE)

Zeg je snelheid, dan zeg je in feite Michelangelo. Hij is actief in de autosport waar hij al heeft mogen proeven van het leven als formule 3-coureur. Maar helaas voor hem, de auto moet nu maar even een tijdje in de garage blijven staan. In eerste instantie zal deze sympathieke Genkenaar met Siciliaanse roots wat verlegen uit de hoek komen, maar eens hij zich thuis voelt in het huis, zal hij de leiding pakken en zullen zijn medebewoners zijn puppy-oogjes moeten weerstaan. 
In het huis sinds: aflevering 1

Michelangelo uit Big Brother 2023
Michelangelo uit Big Brother 2023


Rob (66) – Leiderdorp (NL)

De 66-jarige Rob uit Leiderdorp is ook van de partij. Hij staat op een kruispunt in zijn leven. Hij is sinds kort gepensioneerd en heeft zin en tijd om iets avontuurlijks te doen met zijn leven. Big Brother komt dus precies op het juiste moment. Rob zou het dan ook tof vinden als een 60+’er eens de finale haalt en ziet zichzelf daar dan al helemaal staan. Aan zijn fysieke gesteldheid zal het niet liggen: hij is nog ontzettend fit voor zijn leeftijd (op zijn knie na) en ook mentaal doet hij aan niemand onder. In het huis sinds: aflevering 1

Rob uit Big Brother 2023
Rob uit Big Brother 2023

Jolien (29) - Hoeselt (BE)

Op zaterdag 14 januari 2023 moest Judy het Big Brother-huis als allereerste verlaten, maar haar plek bleef duidelijk niet lang leeg. Een dag later kwam de 29-jarige Jolien uit Hoeselt alweer binnenwandelen. Deze praatgrage dame staat op dit moment ook op een kruispunt in haar leven: ze heeft de afgelopen acht jaar keihard gewerkt in haar eigen nagelsalon en is nu toe aan wat anders. Maar wat? Nou, in ieder geval Big Brother. Ze is ervan overtuigd dat dit avontuur op haar lijf geschreven is! In het huis sinds: zondag 15 januari

Jolien uit Big Brother 2023
Jolien uit Big Brother 2023

 

Chiara (27) - Weert (NL)

Wie ook helemaal op haar plek zit in het Big Brother-huis is de 27-jarige Chiara uit Weert. Zij had vorig jaar al het gevoel dat het programma wel wat spice kon gebruiken. Daarom kon ze niet wachten om zichzelf dit jaar op te geven. In het dagelijkse leven is ze als docente en houdt ze zich bezig met groepsvorming en -dymamiek. De kennis die ze met dat laatste heeft opgedaan, hoopt ze in te kunnen zetten om haar medebewoners om haar vinger te winden. 
In het huis sinds: 19 januari 

Chiara uit Big Brother 2023

Chiara uit Big Brother 2023

 

Jacqueline (55) - Sivolde (NL)

De Nederlanders hebben er sinds 24 januari weer versterking bij en wel van de 55-jarige Jacqueline. Ze komt uit Etten, maar woont tegenwoordig in Sivolde, in de Gelderse Achterhoek. Veel thuis is ze echter niet, want in het dagelijkse leven is ze behoorlijk druk. Zo runt ze samen met haar partner een horeca-onderneming en zijn ze ook samen druk met verhuizen en verbouwen. Ze ziet haar deelname aan Big Brother dan ook als de ultieme kans om te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven. Ze kan nu eindelijk eens echt iets voor zichzelf doen. 
In het huis sinds: 24 januari 

Jacqueline in Big Brother 2023
Jacqueline in Big Brother 2023


Ias (22) - Schilde

Jacqueline kwam echter in de derde week niet alleen naar het huis, want ook de 22-jarige Ias uit België bleek zich al een tijdje te hebben verschanst in de secret room. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn leven al aardig op de rit: hij verdient zijn geld als zelfstandig glazenwasser en is erg sportief. Daarnaast beschrijft hij zichzelf qua karakter als 'heel sociaal' en vindt het dan ook heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Nou, met dat laatste komt het vast en zeker goed. 
In het huis sinds: 24 januari 

Ias uit Big Brother 2023

Ias uit Big Brother 2023

 

Jason (20) – Beverwijk (NL)

Jason mag dan met zijn 20 jaar de Benjamin van de groep zijn, maar onderschatten mogen we hem zeker niet. Hij gaat geen avontuur uit de weg en zoekt naar alle mogelijke manieren om spelletjes te spelen. Voor de gezelligheid komt hij dan ook niet. Stiekem hoopt hij zelfs dat er een medebewoners is met wie hij minder klikt, zodat er interessante gesprekken en situaties kunnen ontstaan. Als hij deze kandidaat dan vervolgens kan uitschakelen door hem of haar een streek te leveren, is dat alleen maar mooi meegenomen. In het huis sinds: aflevering 1

Jason uit Big Brother 2023

Jason uit Big Brother 2023

Afvallers

Ben je benieuwd welke kandidaten Big Brother 2023 inmiddels hebben moeten verlaten? Dat lees je op deze pagina.


Big Brother is van maandag t/m zaterdag om 20:30 uur te zien op RTL 5. Via Videoland kijk je 24/7 live mee in het huis. 

Meer over