Fijn overzicht

Alles wat we weten over Love Island 2023

17 augustus 2023 22:00 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
Het nieuwe seizoen van Love Island komt eraan. In dit artikel vertellen we je dan ook alles wat je moet weten: van de startdatum, de presentatoren tot de kandidaten.

Bereid je snel voor op een hete zomer vol nieuwe singles, drama en onverwachte wendingen.

Lees ook: Alles over Love Island 2023 

Wat is Love Island?

De echte kenners hoeven we niet te vertellen wat 'Love Island' precies is, maar voor alle aanstaande fans is het misschien wel goed om te weten. Love Island is een van oorsprong Britse reality-datingshow die draait om een groep jonge vrijgezellen die samenwonen in een luxe villa en op zoek zijn naar de liefde.

De deelnemers moeten elkaar dan ook leren kennen door middel van verschillende opdrachten en activiteiten. Tijdens het verblijf in de villa worden ze geconfronteerd met verleidingen en moeten ze keuzes maken over hun relaties. Het koppel dat het publiek uiteindelijk het meest weet te overtuigen van hun liefde voor elkaar, gaat naar huis met maar liefst 25.000 euro.

Lees ook: Deze koppels vonden elkaar op Love Island (en vieren nog altijd de liefde) 

Hoe kan je als kijker invloed uitoefenen op Love Island?

Wat Love Island onderscheidt van andere realityshows is dat er maar een paar dagen zit tussen de opnames en de uitzendingen. Dit houdt ook in dat kijkers invloed kunnen hebben op het spel. Meerdere keren per week krijgen de kijkers de mogelijkheid om hun favoriete kandidaat een handje te helpen door ze bijvoorbeeld op date te sturen, te zorgen dat ze veilig zijn bij de volgende eliminatie of ze een extra voordeel te geven in het spel.

Dit kan via de Love Island-app die in Nederland te downloaden is via Google Play en de Apple Store.

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst
Holly Mae Brood en Viktor Verhulst

 


Wanneer is Love Island 2023 te zien?

Het nieuwe seizoen van Love Island staat nu echt bijna voor de deur. Vanaf 21 augustus is het realityprogramma weer elke werkdag rond 20:30 uur te zien op streamingdienst Videoland. In België is het nieuwe seizoen te zien via Streamz. 

Wat kunnen we verwachten van Love Island 2023?

Hoewel het altijd maar weer een verrassing is welke plotwists en spelletjes de makers weer voor de kandidaten in petto hebben, gaan dit jaar in ieder geval twaalf jonge singles het avontuur aan. Met maar één doel: de liefde vinden deze zomer. Presentatoren Holly Mae Brood en Viktor Verhulst zullen uiteraard als vanouds aanwezig zijn om de deelnemers een handje te helpen. Of nou ja, vooral om de boel eens in de zoveel tijd flink op te schudden.

Viktor Verhulst en Holly Mae Brood voor Love Island 2023
Viktor Verhulst en Holly Mae Brood voor Love Island 2023


Wie doen er mee aan Love Island 2023?

Het is de makers van Love Island 2023 weer gelukt om een divers rijtje aan kandidaten te strikken. Op dit moment is bekend dat de 20-jarige make-up artist Garbi, de 22-jarige basketbalspeler Imad, de 23-jarige administratief bediende en basketbalcoach Jonna, de 21-jarige Belgische mooiboy Kengi en de 25-jarige fashion girl Kimmy afreizen naar het eiland.

Daar komen ze oog in oog te staan met onder meer de 27-jarige Leidenaar Kluuk, de 25-jarige student Lena, de 22-jarige brunette Naomi, de 21-jarige temperamentvolle Nycole, de 24-jarige arts in opleiding Thymo en de pas 19-jarige spring-in-t-veld Vanity.

Benieuwd naar meer? In dit artikel stellen we alle Originals uitgebreid aan je voor.

Kandidaten Love Island 2023
Kandidaten Love Island 2023

Love Island 2023 is vanaf 21 augustus iedere werkdag om 20:30 uur te zien op Videoland.

Meer over