Interview

Presentator Kaj Gorgels over het Nederlandse Are You The One?

MTV - zondag 24 oktober om 18:59

© MTV/Videoland/Mark Engelen

Na acht seizoenen is er eindelijk een Nederlandse variant van het geliefde datingshow Are You The One?. Het format van het programma is precies hetzelfde als de Amerikaanse. Het verschil zit hem in de deelnemers. Presentator Kaj Gorgels: "Deze Nederlandse versie is veel puurder."

"Het leuke van dit programma is dat je een grote groep mensen hebt, die er samen uit moeten komen om uit te vinden wie met wie een perfecte match vormt. Je hoort af en toe iemand met een zachte G of een Rotterdamse tongval. Dit maakt het persoonlijker en dichter bij huis." 

Prijzenpot: veel geld!

Het is niet alleen maar daten, verliefd worden en mooie mensen die bij elkaar in een huis zitten, er zit ook echt een spelelement in. De deelnemers moeten tactisch nadenken, ‘wie sturen we naar de truth booth?!’ Er zijn maar een aantal kansen om erachter te komen wie de perfecte match is. En dat brengt hen steeds dichter bij het geldbedrag.

Als de hele groep singles erin slaagt om hun perfecte match te vinden, gaan zij naar huis met een prijzenpot van 200.000 euro. Je wint samen of je verliest samen. Dit hebben we in andere Nederlandse programma’s nog niet gezien. Als kijker ga je ook automatisch meespelen: ‘Tuurlijk is dat geen match, dat zie je zelf toch ook wel?!'

Kaj Gorgels

Kaj Gorgels (30) heeft de eer het programma te presenteren. Hij helpt de singles hun perfecte match te vinden. De presentator wist van tevoren niet wie de perfecte matches zijn, hierdoor kon hij heel erg meeleven met de kandidaten en het belangrijkste: hij kan zich niet verspreken!

Relatie met Jassie Jazz

Hoewel Kaj Gorgels het programma presenteert, zal hij zelf nooit meedoen aan een dergelijke datingshow. "De deelnemers gaven allemaal aan dat ze slecht waren in het vinden van de liefde, en ik heb zelf dat gevoel nooit ervaren. Ik luister altijd heel goed naar mijn intuïtie en mijn onderbuikgevoel. Dat brengt mij altijd op de juiste plek, ook in de liefde!" Kaj heeft een relatie met de prachtige Jessie Jazz Vuijk, voormalig Miss Nederland en deelneemster van Expeditie Robinson (2016). 

Are You The One? is elke week vanaf 15 oktober te zien bij Videoland en vanaf 17 oktober om 19.00 bij MTV. 

Meer over