Rel na kruidengate

Astrid verklapt afloop B&B Vol Liefde op Instagram

13 augustus 2022 06:50 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Kijkers van B&B Vol liefde smulden van kruidengate: de explosieve ruzie tussen Astrid en Harm-Jan die begon na een te pittige maaltijd. Via Instagram reageert Astrid op haar uitbarsting en lijkt daarmee indirect de afloop van het liefdesprogramma te verklappen.

Al sinds de start van B&B Vol Liefde is de 48-jarige Astrid een van de meest opvallende deelnemers. Het contact met haar mannen verloopt vrij stroef, niet in de laatste plaats omdat Astrid drukker lijkt met haar grenzen stellen dan zoeken naar de ware Jacob. 

Scheiding

Na haar scheiding bleef Astrid met haar twee kinderen achter in het Oostenrijkse Sankt Michael im Lungau. Mede voor hen is Astrid op haar hoede: ze wil niet dat de kinderen weer de dupe worden van een eventuele nieuwe relatiebreuk. Daarom liet ze al eerder liefdeskandidaat Ruud een avond wachten. Maar daardoor is meedoen aan een liefdesprogramma bij vlagen een psychologisch drama: Astrid lijkt op camera voortdurend onder spanning te staan. 

Harm-Jan

Desondanks leek het wel wat te kunnen worden tussen haar en Harm-Jan, een 53-jarige vrachtwagenchauffeur die zich uiterst meegaand opstelde en meeging in haar strakke leef- en werkschema waar duidelijke regels over zoiets kleins als het inruimen van een vaatwasser golden. Harm-Jan wil vooral plezieren en zelfs dat kan voor vuurwerk zorgen bij Astrid. 

Pittige maaltijd

Terwijl Astrid op pad was met liefdeskandidaat Ruud maakte Harm-Jan het avondeten klaar. Daarbij had hij zich niet strikt gehouden aan haar instructie over de hoeveelheid kruiden waardoor de maaltijd bijzonder pittig uitviel. Dat leek allemaal okay, tot Astrid er een nachtje over had geslapen en besloot dat ze zich niet serieus genomen voelde. Zeker omdat Ruud en Harm-Jan eerder die dag haar ook leken te negeren tijdens het opzetten van een trampoline.

Kenau 

Het resultaat was een aflevering vol intense emoties. Astrid ging volledig los op Harm-Jan. Ze voelde zich weggezet als bozige kenau en daar paste ze voor. Na dit statement liep ze kwaad weg zonder Harm-Jan de kans te geven op een weerwoord. Dit deed hem zo twijfelen dat hij bijna zijn spullen had gepakt, maar Astrid draaide een beetje bij.

Excuusvideo

Daarmee is de kous nog lang niet af. Juice channel RealityFBI meldt dat Astrid na afloop van de beladen aflevering een video heeft gepost op haar privé Instagram account waarin ze haar excuses maakt naar Harm-Jan en iets meer prijsgeeft over B&B Vol Liefde dan de makers wellicht zouden wensen.

Tranen

In het gedeelde fragment zegt een emotionele Astrid: "... De vrouw die aan jouw zijde mag lopen die mag in haar handjes knijpen. Ik hoop dat ze ze zich dat bewust is en waardeert en respecteert. Harm-Jan, je bent echt een topvent en het spijt me." Daarmee lijkt het duidelijk dat de vonk niet gaat overspringen in Oostenrijk.

B&B Vol Liefde
B&B Vol Liefde

Hoe het contact tussen Astrid en Harm-Jan gaat stranden is nog niet duidelijk. Op Videoland is te zien dat Harm-Jan nog zeker een week in Haus Nohra te vinden is.

Meer over