En meer winnaars

B&B Vol Liefde wint Binge Award 2024 voor populairste Nederlandse reality

31 mei 2024 11:59 | reality | Door Esther Hut

© RTL

Inmiddels kunnen we niet meer om het succes van B&B Vol Liefde heen. Afgelopen jaar behoorde het programma nog tot de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring en nu is het succes bekroond met een Binge Award.

Naast B&B Vol Liefde werden er natuurlijk ook nog andere producties beloond met een award.

Binge Streaming Video Awards

Voor de vijfde keer werden donderdag in het Beeld & Geluid in Hilversum de Binge Awards uitgereikt. Voor deze prijs kon niet gestemd worden, want de winnaars komen uit het panel van Bindinc. VOD Insights. Daarin worden maandelijks 4.000 Nederlanders naar hun kijkgedrag op de streamingdiensten gevraagd.  

B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde werd gekroond als de populairste Nederlandse realityserie op een streamingdienst.  Miljoenen kijkers konden vorig jaar zomer natuurlijk genieten van het wel en wee van onder andere Debbie, Walter, Martijn, Marian, Leendert, Bram, Joy en Petri en hun datingleven.

Andere winnaars

Naast B&B Vol Liefde werden er nog meer awards uitgereikt tijdens de Binge Awards. Zo werd Fool Me Once (Netflix) uitgeroepen tot populairste Internationale serie, kreeg Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau (NPO Start) de award voor populairste Nederlandse documentaire en kreeg Frank Lammers een prijs voor Ferry: De Serie (Netflix) in de categorie populairste Nederlandse serie.

Binge

Bindinc. VOD Insights

De nominaties en de winnaars van de Binge Awards worden bepaald door vier factoren die meetellen in het eindresultaat: populariteit, waardering, engagement en of iemand een programma aanraadt aan een ander (Net Promoter Score). Het leuke aan deze verkiezingen is dat niet alleen populariteit telt, maar ook kwaliteit.

Meer over