Gezelligheid

Deze vijf boeren zien we terug in Boer Zoekt Vrouw 2022

1 maart 2022 10:51 | reality | Door Judith Regeling

© Linelle Deunk / KRO-NCRV
Aan de start van Boer Zoekt Vrouw 2022 begonnen acht boeren en twee boerinnen vol goede moed aan hun liefdesavontuur. Maar zoals het gaat, enkel de vijf boeren met de meeste brieven worden via de tv gevolgd. 

Lees meer: Hier vind je alles over Boer Zoekt Vrouw 2022 

1. Boer Jouke

Met 434 van de in totaal 900 brieven is boer Jouke de ultieme favoriet van dit Boer Zoekt Vrouw-seizoen. Niet zo gek ook, want de kijker bestempelde de 31-jarige Friese melkveehouder met zijn 120 Jerseykoeien al in de introductie als een ware hunk. Hij hoopt een zelfstandige vrouw te treffen, die geen muurbloempje is. Ook is hij over één ding duidelijk: ze hoeft niet in de agrarische sector te werken. Die vrouwen vindt hij namelijk vaak maar smerig en vies. 

2. Boerin Janine

Van Friesland vertrekken we gauw naar Limburg, want daar werkt en woont de 31-jarige boerin Janine, die ook maar wat graag de liefde wil vinden. Ze heeft nu namelijk in totaal zo'n drieduizend schapen en een hond, maar ja, daar kun je ook weinig mee. Ze hoopt dan ook vurige dat er tussen de 104 brievenschrijvers één iemand zit met wie ze haar leven kan delen. En als hij een passie heeft voor de agrarische sector, is dat voor haar juist mooi meegenomen.

3. Boer Hans

Ook de 69-jarige boer Hans is van de partij. Deze weduwnaar begon zijn carrière ooit als varkensfokker, maar toen hij erachter kwam dat hij allergisch was, stapte hij over naar springpaarden. En dat was de beste keuze van zijn leven. Hij runt zijn bedrijf - ondanks zijn pensioensgerechtigde leeftijd - nog altijd met veel plezier, maar kan af en toe wel wat hulp gebruiken van zijn vier kinderen die hem ook een nieuwe liefde gunnen. Deze zorgzame man is namelijk volgens eigen zeggen toe aan zijn eigen Grietje. Zou ze tussen de 89 brievenschrijvers zitten?

4. Boer Evert

Met 66 brieven is er ook genoeg keus voor melkveehouder Evert uit Drenthe. De 58-jarige boer had altijd al de vurige wens om een gezin te stichten en had dan ook nooit verwacht dat hij op deze leeftijd nog alleen door het leven zou gaan. Hij hoopt dat er tussen de schrijfster een vrouw zit met een beetje temperament. Echter niet al te veel, want dat heeft deze impulsieve boer zelf genoeg.

5. Boer Rob

De hekkensluiter is de 51-jarige Rob, de kersenteler van het stel (en dus niet de witlofkweker uit Noord-Holland). Kersen zijn normaal een symbool van de liefde, maar juist dat ontbreekt momenteel in het leven van deze gescheiden boer. Hij is muzikaal en als hij weet wat hij wil, gaat hij daar voor de volle honderd procent voor. Zo ook met vrouwen. Hij hoopt echter dat hij in dit huidige seizoen zijn enthousiasme in toom weet te houden en alles rustig kan ervaren. 

Boer Zoekt Vrouw is iedere zondag rond 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over