Leuk!

Cynthia Cudogham licht een tipje van de sluier op over nieuw seizoen Een Huis Vol

1 januari 2024 10:00 | reality | Door Marjolein de Jong

© Stijn Ghijsen

Net als de afgelopen seizoenen, schittert de negenkoppige Amsterdamse familie Cudogham ook in het nieuwe jaar in Een Huis Vol. Op de eerste dag van 2024 blikt moeder Cynthia terug en vooruit.

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

“Voor ons stond 2023 in het teken van groei. Onze jongste, Oos (6), maakte de stap van de kleuterschool naar groep 3, Twiggy (9) ging naar de bovenbouw, Pixie-Lien (13) begon in de brugklas en ik startte de opleiding tot kindercoach. Ondertussen bracht Iven een nieuw prentenboek uit en schreef hij het lied van de Kinderboekenweek. Ik ben er heel trots op hoe iedereen elkaar heeft gesteund; dat de oudere kinderen Oos bijvoorbeeld hielpen met lezen en Iven de kinderen meenam naar ons strandhuis zodat ik kon studeren. Het was puzzelen en aanpassen, maar we hebben het samen mooi wél gedaan.”

Wat gaan we zien in de nieuwe reeks?

“In de eerste aflevering doe ik examen voor mijn kindercoachopleiding. Dat was heel spannend, want de tien dagen daarvoor lag ik ziek op bed met een pittige griep, waardoor ik niet kon leren. Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat Iven en ik met z’n tweeën een soort familiewapen gaan maken op een tegeltableau van klei. We wilden graag, nu alle kinderen nog thuis wonen, iets creëren dat ons gezin symboliseert. Dat was heel mooi om te doen en ik ben trots op het resultaat.”

Jullie doen nu een aantal seizoenen mee, wat brengt ‘Een huis vol’ jullie?

“Vooral een heel mooi document, een soort levend fotoboek. Als ik de afgelopen seizoenen terugkijk, dan zie ik iedereen fysiek en mentaal groeien. Het is heel waardevol om niet alleen de bijzondere momenten, maar ook de dagelijkse dingen vastgelegd te hebben, zoals het halen en brengen van school. Normaal sta je daar niet zo bij stil, maar nu kun je naar jezelf kijken en herinneringen ophalen.”

Een Huis Vol is vanaf maandag 1 januari 2024 weer te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over