Geen liefde

De Bachelor-Romy reageert op negatieve reacties: 'Knoop in mijn maag'

11 maart 2022 14:00 | reality | Door Judith Regeling

© Jasper Suyk
De 27-jarige Romy Stuik hoopte onlangs het hart van Thomas van der Vlugt te veroveren in De Bachelor, maar afgelopen uitzending greep ze net naast een roos. Met &C blikt ze nu terug op het avontuur en de nare reacties achteraf.

De afgelopen weken groeide Romy uit tot de meest besproken deelnemers van dit seizoen. De deelneemster, die ervaring heeft als Miss en radiodj, liet namelijk geen moment onbenut om Thomas te laten weten wat hij kon krijgen. Dit tot grote verbazing van zowel de andere kandidaten als de kijkers huis.

Lees ook: Ophef in de Vlaamse De Bachelor: kandidaat weigert roos van Fabrizio 

De Bachelor 2022

Toch kijkt Romy zelf terug op een 'once in a lifetime experience'. "Nu ik de afleveringen terugzie, hoor ik natuurlijk dat er het een en ander over mij wordt gezegd door de medekandidaten, maar ik vind dat niet zo erg. Iedereen maakt daarin zijn eigen keuze en dat is helemaal prima", vertelt ze openhartig. "Veel van wat ze zeggen had ik daar ook al van hen gehoord. Het viel hen ook op dat ik mezelf zo probeerde te bewijzen en uiteindelijk heb ik juist heel mooie gesprekken met ze gehad. Over dat ik meer op mezelf mag vertrouwen."

Romy Stuik

Dat zelfvertrouwen komt nu ook goed van pas. Sinds de uitzendingen op Videoland verschijnen, gaat het op social media namelijk ook los. Iets wat ze niet had verwacht in deze mate. "Ik ging er echt niet naïef in en was er op voorbereid dat niet iedereen me leuk ging vinden, maar het is nu wel heel heftig", vindt ze. "Na sommige reacties zit ik echt met een knoop in mijn maag."

Negatieve reacties

Met name toen naar buitenkwam dat ze in het ziekenhuis lag, gingen de reacties te ver. "Mensen reageerden dat ze hoopten dat het ziekenhuis af zou branden. Ik kan die reacties wel relativeren en tegen mezelf zeggen dat die mensen alleen het personage Romy kennen en niet de echte ik, maar het doet me wel veel dat zoveel mensen zo negatief reageren." 

Meer over