Interview

Debbie de Jong maakt haar opwachting in Chateau Meiland VIPS: 'Vereerd dat ze me vroegen'

4 maart 2024 10:00 | reality | Door Jef Willemsen

© Talpa

De Meilandjes ontvangen in Chateau Meiland VIPS bekende Nederlanders in hun bed and breakfast. Zoals Debbie de Jong, uit B&B Vol Liefde. ‘Ik ben heerlijk in de watten gelegd.’

Hoe was het in Code Rosé?

“Het was echt een uitje in eigen land. Vooraf had ik geen idee waar ik terecht zou komen, ik woon in Spanje en ben niet heel bekend met de Meilands. Maar ik was vereerd toen ze me vroegen, dus heb afgelopen januari mijn koffertje gepakt en ben gegaan. We hadden bij de ontvangst meteen een goede klik. Het was ook leuk dat Patty Brard de andere logee was. We kennen elkaar nog van de jaren dat ik achter de schermen bij televisie werkte. In 2003 produceerde ik haar reallifesoap Patty’s Posse, nu zaten we zelf in een realityserie.”

Lees ook: De Meilandjes openen de deuren voor bekende gasten in Chateau Meiland VIPS 

Wat heb je gedaan tijdens je verblijf?

“We zijn vooral heerlijk in de watten gelegd: lekker eten, goede gesprekken en veel gastvrijheid. Tussen de bedrijven door zijn Patty en ik afzonderlijk met de familie op stap geweest. Martien en ik delen een liefde voor leuke spulletjes. Mijn eigen B&B staat vol met prullaria, zoals ik het ook wel noem. Samen met Montana hebben we een brocante bezocht en als aandenken heeft Martien een heel mooi object voor me gekocht.”

Kun je als B&B-houder wel ontspannen ergens logeren?

“Nee, eigenlijk niet. Ik heb altijd mijn ogen wagenwijd open: hoeveel handdoeken liggen er, waar hangt de spiegel, is er een haakje voor de kleding? Maar de Meilands hebben de boel in Code Rosé goed voor elkaar. Het is er sfeervol, warm en hun gebloemde entree is fantastisch. Ik heb zelfs nog een paar handige ideeën opgedaan.”

Wat heb je dan gezien?

“Ik was onder de indruk van hun automatisering. Niet alleen de boekingen, ook verkoop van souvenirs en zelfs drankjes verloopt volledig automatisch. Wat dat betreft zijn ze echt vele stappen verder dan ik. De administratie gebeurt hier nog heel ouderwets met de hand: elk factuurtje, iedere bevestiging. Martien en Erica hebben hun pension zo ingericht dat ze er niet altijd zelf hoeven te zijn.”

Is dat iets wat je ambieert?

“De balans houden tussen werk en privé vind ik nog weleens lastig. Dat was altijd al een ding omdat ik natuurlijk in de zaak woon en er bovenop zit. Maar door B&B Vol Liefde ben ik zelf ook een soort bezienswaardigheid geworden. Mensen komen spontaan aanwaaien in de hoop je te zien. De Meilands zijn dat inmiddels gewend, die hebben zelfs vaste fotomomenten voor pensiongasten. Ik vind het nog steeds wat wonderlijk als mensen me om een selfie vragen. Zoveel bijzonders heb ik toch niet gedaan?”

Dus je zou zelf geen realitysoap willen?

“De Meilands zijn een instituut geworden, dat zie ik mezelf echt niet doen. Wat ik wél heel leuk vind, is dat ik gevraagd ben een boek te maken. Geen autobiografie, maar een blij, kleurrijk, boek ramvol foto’s, verhalen en gekkigheid over het leven bij ons in de B&B. Het komt begin juni uit.”

Chateau Meiland VIPS is sinds maandag 26 februari wekelijks om 20:30 uur te zien op SBS6. Debbie volgt in aflevering twee.

Meer over