Spannend!

Deze Big Brother-bewoner heeft nu al de Power of Nomination te pakken

4 maart 2024 13:04 | reality | Door Janine van Rooden

© Wesley de Wit

Elke week is het in Big Brother de grote vraag wie er mag nomineren: zijn het de bewoners zelf, de kijkers thuis of worden de nominaties bepaald door het spelen van spellen? Die vraag is deze week al snel beantwoord. 

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Fun week

Het is 'fun week' in de realityshow en dat betekent dat de bewoners deze week dagelijks worden getrakteerd op een andere feestdag. Afgelopen zaterdag was het Oud & Nieuw en kregen de deelnemers oliebollen en champagne. Zondag werd Kerst ingeluid en aangezien wij in Nederland twee van deze feestdagen hebben was het maandag nog steeds Kerst. 

Het hele huis stond dan ook vol met cadeaus en dat kan in Big Brother maar één ding betekenen: er komt een spel aan!

Bekijk ook: alles over Big Brother

Power of Nomination

Het duurde niet lang tot de bekende stem de kandidaten vertelde dat ze de cadeaus mochten openen. Ze moesten hierin op zoek naar ornamenten om in hun eigen kerstboom te hangen. De bewoner die zijn of haar boom het snelste had opgetuigd won hiermee de Power of Nomination en bepaalt dus wie er deze week worden genomineerd. Een spannend moment aangezien er nog steeds twee kampen zijn in het huis.

Uiteindelijk was het Danny die dit spel won en dus de Power of Nomination in handen heeft deze week. Er werd wel gelijk aan hem verteld dat hij dit voordeel moet delen met een andere bewoner. Wie dat is blijft nog even de vraag.

Update: Inmiddels is bekend dat Glenn het andere deel van de Power of Nomination heeft gewonnen door het oplossen van een schuifpuzzel.

Wanneer is Big Brother 2024 te zien?

Big Brother is elke werkdag om 20:30 uur te zien op RTL 5 en Videoland. Elke zaterdag is om 20:00 uur de liveshow te zien op dezelfde zender en streamingdienst. De livestreams zijn 24/7 te volgen bij Videoland

Meer over