Heftig!

Deze OML'ers volgt Tim Hofman in nieuw seizoen Over Mijn Lijk

14 december 2023 09:47 | reality | Door Judith Regeling

© BNNVARA/ SkyhighTV
BNNVARA trapt het nieuwe jaar af met een gloednieuw seizoen van Over Mijn Lijk. De omroep heeft daarom zojuist de vijf ongeneeslijk zieke jongeren onthuld die te zien zullen zijn. 

Het belooft weer enorm heftig en emotioneel te worden.

Over Mijn Lijk

In het tiende seizoen van Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman weer vijf ongeneeslijk zieke jongeren die ondanks hun heftige situatie nog alles uit het leven willen halen. Tim is dan ook bij hun mooie maar ook mindere momenten en wil van ze weten hoe ze omgaan met het feit dat hun leven niet lang meer duurt. Wat willen zij in ieder geval nog uit het leven halen? En welke dromen hebben ze nog?

Lees ook: Dit weten we al over het komende seizoen van Over Mijn Lijk 

Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike

Het is de makers dan ook gelukt om vijf dappere mensen te vinden die hun verhaal willen vertellen.

Zoë (27)

Tussen die groep zit onder meer de 27-jarige Zoë, die in 2019 te horen kreeg dat ze botkanker had. Ze startte op dat moment direct met een zware chemobehandeling en met succes, zo leek het. Ze werd kankervrij verklaard. Ze pakte dan ook weer haar leven op, maar lang duurde die fijne periode niet. Bij een controle in 2021 bleek de kanker terug en was uitgezaaid naar haar longen. Vanaf dat moment was ze ongeneeslijk ziek.

Jeffrey (35)

De 35-jarige Jeffrey kent een soortgelijk verhaal. In januari 2021 kwam zijn leven op zijn kop te staan toen hij te horen kreeg dat hij uitgezaaide darmkanker heeft. Hij onderging direct een risicovolle operatie, die hij gelukkig doorstond. Maar die vreugde was ook van korte duur, want er werden kort daarna alweer uitzaaiingen gevonden in zijn buikvlies. De doktoren lieten op dat moment weten dat ze hem niet meer beter konden maken.

Jegor (31)

OML'er nummer drie is de 31-jarige Jegor. In 2015 ontdekte hij dat een kwaadaardige tumor in zijn hersenen heeft. Na een ingrijpende operatie kreeg hij het goede nieuws dat de tumor grotendeels was weggehaald. Dat deze weer gaat groeien, is zeker, alleen wanneer is de vraag. Tussen de angst door geniet hij echter wel zo veel mogelijk van zijn leven en onderneemt hij nieuwe dingen, zoals zangles.

Eva (23)

Verder is ook Eva te zien, die in 2021 opeens wakker werd met een gigantische bult in haar nek. In het ziekenhuis kreeg ze te horen dat ze longkanker heeft, en een week later zelfs dat ze niet meer beter zal worden. De kanker was namelijk inmiddels al uitgezaaid naar beide longen, haar borstbeen, onder haar linkeroksel en in haar stuitje. Met dit nieuws nam Eva's leven logischerwijs een enorm bizarre wending. Ze is nog altijd boos dat dit haar overkomt, maar wil er desondanks nog het beste van maken.

Maaike (32)

Tot slot zal ook het verhaal van de 32-jarige Maaike te horen zijn. In 2014 ontdekte zij een moedervlek op haar heup. Het bleek een melanoom te zijn, een vorm van huidkanker. De artsen haalden deze en haar lymfeklieren weg en controleerden of er uitzaaiingen zijn. Op dat moment was dat gelukkig niet het geval, maar een paar jaar later kreeg ze toch te horen dat de kanker is uitgezaaid naar haar longen en andere organen. “Ik kan wel steeds denken dat het allemaal niet goed gaat, maar het brengt mij nergens. Je wordt er alleen maar sip van. Je kunt nog zoveel leuke dingen doen in het leven.”

Bekijk hier alvast een trailer.

Het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk is vanaf dinsdag 9 januari wekelijks om 21:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over