Comeback

Deze oud-deelnemers zijn te zien in spin-off De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

26 mei 2023 11:07 | reality | Door Judith Regeling

© Tom Cornelissen
RTL 5 komt vanaf 31 mei 2023 met De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland, een spin-off van John Williams populaire programma. In deze show doen diverse oud-kandidaten een ultieme poging om hun rijstijl te verbeteren.

Inmiddels weten we ook welke bekende gezichten we terug gaan zien. Hoog tijd dus voor een voorstelrondje!

De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

De Slechtste Chauffeur van Nederland heeft als doel om de deelnemers een (rij)lesje te leren of ze juist te helpen aan wat zelfvertrouwen op de weg. Voor vier deelnemers van dit reguliere seizoen had dit weinig effect: sinds hun deelname is er weinig veranderd aan hun rijstijl. Ze stappen daarom in de spin-off, die als bijpassende naam De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland heeft, opnieuw in de auto om samen met vier doorgewinterde en nietsontziende rijinstructeurs een ultieme poging te doen om het nu beter te doen. Met als doel: slagen voor het Grote Rijexamen in Nijmegen.

Deelnemers

De kandidaten die het wederom opnieuw aandurven zijn bekend. Wij stellen ze hieronder aan je voor.

Andy (22)

Mocht je het afgelopen seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland hebben gezien, komt deze deelnemer je vast bekend voor. Andy won namelijk een paar dagen geleden nog - samen met Rana - de reeks en dat is niet voor niets. Op de weg heeft hij de auto en zichzelf totaal niet onder controle. Een paar extra lesjes zijn dus zeker niet overbodig. Hij wordt gekoppeld aan de geduldige instructrice Fatima die hoopt hem te kunnen helpen om zijn doel te bereiken: zelfstandig naar de plekken rijden waar hij met zijn oliebollenkraam staat.

Andy uit De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland
Andy uit De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

Wassima (24) 

Vorig jaar won Wassima de titel die je eigenlijk niet wil winnen en dat is nog vrij opmerkelijk. Aan studeren heeft ze namelijk geen hekel. Het autorijden wil alleen niet lukken en daarom zit ze nu toch vast aan het openbaar vervoer. Wassima heeft altijd haar antwoord klaar, soms tot frustratie van rijinstructeur en ex-militair Youran die haar in deze competitie gaat helpen.

Wassima uit De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland
Wassima uit De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

Bradley (22)

Andy en Wassima krijgen een geduchte concurrent, want in deze spin-off is ook Bradley weer van de partij. Hij is maandelijks behoorlijk wat geld kwijt aan autoschades aan de leaseauto van zijn werk. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat zijn baas er helemaal klaar mee is, want hij moet het constant vergoeden. Rijdocent Joost hoopt Bradley in deze nieuwe reeks een spiegel voor te houden. Hij heeft veel geduld, maar wederzijds respect staat wel op nummer één. 

Bradley in De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland
Bradley in De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland


Rieki (69)

Tot slot gaat ook de 69-jarige Rieki opnieuw het avontuur aan. Zij reed toen ze werd opgegeven voor de reguliere editie al bijna 40 jaar geen auto. De makers hoopten haar toen weer het zelfvertrouwen te geven dat ze nodig had, maar dat heeft niet veel geholpen. Ze blijft nog altijd ver van het stuur. Instructrice Henny (70), een oude rot in het vak, vindt het prachtig dat ze Rieki kan helpen om zichzelf te overwinnen, met als uiteindelijke doel: een zelfstandige rit inclusief het invoegen en rijden op de snelweg.

Riekie in De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland
Riekie in De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland is vanaf woensdag 31 mei wekelijks om 20:30 uur te zien bij RTL 5.

Meer over