Seizoen drie

Deze vier families doen mee aan het EO-programma Waar doen ze het van?

9 juni 2023 09:20 | reality | Door Tessa Kok

© EO / Willem Jan de Bruin fotografie
Het derde seizoen van Waar doen ze het van? staat alweer voor de deur. Tot nu toe waren er slechts enkele details gedeeld over het nieuwe seizoen, maar inmiddels weten we meer over de vier families die meedoen én de officiële startdatum.

Het concept

In het EO-programma Waar doen ze het van? krijgen mensen een kijkje in het leven van vier gezinnen die moeten rondkomen van heel verschillende maandbudgetten. De serie geeft een half jaar lang een kijkje in hun portemonnee en dagelijkse leven. Want hoeveel geld komt er bij hen binnen en waar gaan de uitgaven naartoe? Hoe gaan ze om met financiële dilemma's en welke keuzes moeten ze maken? En hoe voel het om arm, of juist heel rijk te zijn? De serie maakt herkenbare dilemma's over geld en armoede bespreekbaar voor een breed publiek.

De vier families van seizoen drie

Ook in het derde seizoen volgt het EO-programma weer vier compleet verschillende families. Deze families geven een blik op hun bankrekening en nemen de kijker mee in hun keuzes. Maak alvast kennis met de vier families van het nieuwe seizoen.

Familie Ponsen

Wesley Ponsen, volkszanger, woont samen met Marga en zoon Djani op het kamp in Nootdorp. Met zijn optredens verdient hij gemiddeld zo'n 3800 euro per maand. Er is een baby onderweg, Wesley en Marga krijgen binnenkort hun eerste kindje samen. Het is hun doel om meer financiële zekerheid te creëren en te groeien naar een maandinkomen van zo'n 5000 euro. 

Familie Ponsen
Familie Ponsen

 

Familie Koenjer

Familie Koenjer is ook te zien in het derde seizoen van Waar doen ze het van?. Robin Koenjer is huismeester bij een asielzoekerscentrum en kostwinner met een salaris van 2400 euro. Samen met zijn vrouw Bette heeft hij een huis in Stevensweert en hebben ze twee kinderen. Doordat alles de afgelopen periode zoveel duurder is geworden, komen Robin en Bette niet meer rond. Het is voor hen al een paar maanden niet mogelijk om hun hypotheek te betalen. Om hun schulden af te betalen nemen ze een drastisch besluit; ze zetten hun huis te koop en gaan op zoek naar een camper om daar tijdelijk in te wonen.

Familie Koenjer
Familie Koenjer

 

Familie Huisraad

Quincy en Thura Huisraad hebben een samengesteld gezin met maar liefst negen kinderen. Ze wonen op de veertiende verdieping van een flat in Zaandam. Quincy werkt als glazenwasser en Thura is kleuterjuf. Samen hebben ze een inkomen van 3650 euro. Omdat ze totaal geen inzicht hebben op waar hun geld naar toe gaat, hebben ze ook flink wat schulden opgebouwd. Het is hun doel om het komende halfjaar grip te krijgen op hun financiën. 

Familie Huisraad
Familie Huisraad

 

Familie Adema

Wesley Adema is vastgoedondernemer met een vermogen van maar liefst 8 miljoen euro en maandelijks zo'n 57.000 euro aan inkomsten. Hij stopte met school toen hij 17 jaar was en op zijn 30e had hij zijn eerste miljoen euro op de bank staat. Samen met zijn vrouw Alicja en zijn zoons woont hij in Breda. Hun doel voor het komende halfjaar is om voor miljoenen aan panden te verkopen, om dan binnen een paar jaar naar een vermogen van 30 miljoen euro te groeien.

Familie Adema
Familie Adema

 

Startdatum

De uitzendingen van de eerste twee seizoenen van het geldprogramma werden regelmatig door meer dan een miljoen mensen bekeken. Zet donderdag 17 augustus maar in je agenda, want dan gaat het derde seizoen van start. De afleveringen worden om 21:30 uur uitgezonden door de EO op NPO 1.

Meer over