Na twee afleveringen

Dit is de eerste afvaller van Het Perfecte Plaatje In Argentinië

8 juni 2022 22:18 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De acht kandidaten van Het Perfecte Plaatje Argentinië kwamen de eerste week ongeschonden door, maar aan het eind van aflevering twee volgde de onvermijdelijke uitschakeling van een van hen. Pas op, dit bericht bevat spoilers.

Iemand al na twee foto's op het vliegtuig naar huis zetten voelde wat flauw, daarom kregen de deelnemers van Het Perfecte Plaatje Argentinië vorige week allemaal gratie. Hun eerste beelden telden wel mee in de uiteindelijke jurybeoordeling van aflevering twee en dat maakte uiteindelijk het verschil.

Renée Soutendijk

De groep bevond zich in de tweede aflevering nog altijd in hoofdstad Buenos Aires. Door ziekte moest deelnemer Renée Soutendijk verstek laten gaan en ook jurylid William Rutten werd halverwege de aflevering geveld. Maar de show moest gewoon doorgaan.

Voetbal en bloot

Hoe Soutendijk later instroomt is nog niet zeker. De andere kandidaten hebben in elk geval meer ervaring na deze aflevering waarin voetbal en naakt centraal stonden. Voor Argentijnen is voetbal nog altijd de belangrijkste bijzaak van het leven. De amateurfotografen moesten als eerste missie een wedstrijd bezoeken en een passende voetbalfot maken. De tweede opdracht stond in het teken van de traditionele naaktshoot. Ditmaal moest er een sfeervolle foto geschoten worden in een oude fabriek met rook, een masker en een model die samen een verhaal vertellen.

Tim en Daphne

Van de zeven kandidaten bleek Babette van Veen tot haar eigen verbazing de beste papieren te hebben. Haar foto's werden door de jury als creatief en kunstzinnig bestempeld. Voor de naaktshoot kreeg ze zelfs een 8.8. Onderaan het klassement bungelden Daphne Bunskoek en Tim den Besten. Daphnes blootshoot ging letterlijk de mist in toen de rookpotten te overheersend werden en Tims complexe plannetje met een naakte bankovervaller, een masker en een ambulance kwam niet over op de jury. Maar dankzij Tims iets hogere cijfergemiddelde mag hij een ronde verder.

Avontuur

In een eerste reactie liet afvaller Daphne Bunskoek weten blij maar ook doodop te zijn van haar korte Argentijnse fotoavontuur. Ze gunt al haar medefotografen de eindoverwinning, maar gaf toe stiekem te hopen dat Tim met zijn gekke foto's als winnaar uit de bus komt. 

Meer over