De finale lonkt

Dit is de zevende afvaller van Het Perfecte Plaatje 2022

30 november 2022 22:35 | reality | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De zevende reeks van Het perfecte plaatje zit er over drie weken op. Met de eindstrijd in zicht moest vanavond wederom een amateurfotograaf het veld ruimen. 

Vorige week streken juryleden William Rutten en Cynthia Boll nog met de hand over het hart. Ze gebruikten hun eenmalige save om iedereen in het spel te houden. Dit betekent dat de deelnemers aan aflevering acht begonnen met het besef dat er nu geen vangnet meer is om een ronde verder te komen. 

Luchtmobiele brigade

De eerste opdracht was direct een pittige. De groep mocht op vliegbasis Eindhoven de jaarlijkse Falcon Leap vastleggen. 1500 militairen uit diverse landen sprongen voor het oog van de camera naar beneden. Kans genoeg op een goede foto, maar omdat er zoveel en zo snel gebeurt bleek het lastig om geschikt materiaal aan te leveren. Toch lukte het Trijntje Oosterhuis en Linda Hakeboom om de jury te overtuigen. De vrouwen stonden vorige week nog in de gevarenzone, nu scoorden ze respectievelijk een 8.8 en een 9 voor hun foto's.

Sprookjes

In opdracht twee waren de fotografen zelf lijdend voorwerp. Ze moesten moderne sprookjes zien uit te beelden. Trijntje Oosterhuis veranderde Filemon met merkbaar plezier in een sadomasochistische Pinokkio, compleet met neus en SM-tuigje. Geraldine Kemper vond het uitermate van deze tijd om Doornroosje nu eens door een prinses wakker te laten zoenen. Linda waande zichzelf een hedendaagse Assepoester met een pantoffel als muiltje. Tina de Bruijn transformeerde Geraldine in een stoere Roodkapje en Filemon pakte Trijntje terug door haar een postmoderne Sneeuwwitje te maken. 

Trijntje transformeerde Filemon in Pinokkio
Trijntje transformeerde Filemon in Pinokkio

Filemon

Voordat Tijl Beckand de uitslag bekend maakte kon hij onthullen dat de eindstrijd ditmaal op IJsland gestreden gaat worden. Alle fotografen wilden maar wat graag op reis, maar er mogen slechts drie kandidaten mee. Tijl maakte er voor de verandering geen nodeloos lang verhaal van: Filemon Wesselink scoorde door zijn volgens de jury lastig te volgen sprookjesfoto onvoldoende om nog in het spel te blijven. Daarmee is één ding zeker: de winnaar van Het perfecte plaatje dit seizoen een vrouw is.

Filemon is een sportieve afvaller
Filemon is een sportieve afvaller

Meer over