Nieuw seizoen

Dit kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen Obese

27 mei 2022 15:35 | reality | Door Esther Hut

© Nick van Ormondt

Miljuschka Witzenhausen heeft het stokje overgenomen van Wendy van Dijk en Angela Groothuizen en presenteert vanaf volgende week een nieuw seizoen Obese en met haar komst pakt het afvalprogramma het dit seizoen helemaal anders aan.

Deelnemers van Obese hadden jarenlang maar één missie: zo snel en zo veel mogelijk afvallen. Dit seizoen draait natuurlijk nog steeds om afvallen maar dat gebeurt niet meer met strenge diëten en uren sporten per dag. Miljuschka bekijkt samen met de kandidaten en de experts hoe je een gezonde levensstijl krijgt die op de lange termijn vol te houden is.

Bepaald BMI

“Het traject van de kandidaten duurt acht tot negen maanden en in die periode moet je kandidaten hebben die je ook echt kan helpen. We zijn tot een bepaald BMI gegaan,” vertelt Miljuschka bij HLF8.

“We wilden de kandidaten de kans geven een andere levensstijl te implementeren in hun leven dat realistisch was om vol te houden. In plaats van dat je er acht maanden lang voor gaat en helemaal door het stof gaat door te diëten. Moet je je levensstijl veranderen en consequent iedere keer eten.”

Lees ook: De kandidaten van het nieuwe Obese zijn bekend

Eerste aflevering

In de eerste aflevering staat Miljuschka de dertigjarige Bibi bij. Vanwege haar overgewicht vindt de docent zichzelf geen goed voorbeeld voor haar leerlingen, maar ook niet voor haar eigen dochter. Haar leven omgooien blijkt een loodzwaar traject, maar ze boekt al snel wonderbaarlijke resultaten.

Obese is vanaf woensdag 1 juni wekelijks om 20:30 uur te zien bij RTL 5.

 

 

 

Meer over