Overzicht

Dit moet je weten over Big Brother 2023

9 januari 2023 14:45 | reality | Door Judith Regeling

© Wesley de Wit
RTL trapt op maandag 9 januari 2023 af met een gloednieuw seizoen van Big Brother. Wil je nu niets missen? Houd dan dit overzicht in de gaten.

Eerder werd al onthuld dat presentatrice Geraldine Kemper dit jaar versterking krijgt van haar Vlaamse collega Tatyana Beloy.

Big Brother 2023

De kandidaten van Big Brother 2023 kunnen nog zo goed voorbereid zijn, maar of ze daar wat aan hebben, is de vraag. Het nieuwe seizoen kent namelijk een aantal veranderingen, waaronder een doorzichtige kluis met daarin de jackpot van €100.000. Deze kunnen ze gedurende het spel beïnvloeden. Voor de dagelijkse boodschappen hoeven ze dit echter niet aan te breken, want ze zullen ook geld moeten verdienen. Met de zogenoemde Big Brother-coins kunnen ze luxe items bemachtigen.

Lees ook: Dit zijn de kandidaten die meedoen aan Big Brother 2023

Power of Nomination

Wat niet veranderd is, is het feit dat er wekelijks iemand zijn koffer zal moeten pakken. Maar hoe dat precies in zijn werk gaat, is niet bekend. RTL heeft het namelijk in de aankondiging van het gloednieuwe seizoen over een zogenaamde 'Power of Nomination' waar gestreden voor gaat worden. Dit doen de kandidaten zowel in de bekende gameroom binnen als in een nieuwe gameroom buiten. Verder is er dit jaar ook een nieuwe, geheime kamer, waar de bewoners individueel zullen strijden voor een belangrijke, mysterieuze prijs. Maar hoe dat precies in zijn werking zal gaan, moet blijken.

Stemmen

Niet alleen de Big Brother-deelnemers spelen het spel, ook de kijkers thuis kunnen dit seizoen weer invloed uitoefenen op de gebeurtenissen in het huis. Zo kun je tijdens de liveshows op zaterdag stemmen wie de realityshow moet verlaten, maar krijg je gedurende het experiment ook de mogelijkheid om mee te beslissen over andere spelelementen. Stemmen kan in Nederland via deze pagina en in België via deze pagina.

Kleurrijke omgeving

Het Big Brother-huis is voor dit seizoen wederom in een nieuw jasje gestoken. Ditmaal draait alles om: kleur. "Ik ben gefascineerd door hoe kleuren samenwerken en dus was deze restyling een uitgelezen opdracht voor mij", zo vertelt kunstenaar Frank Visser in aanloop naar de reeks. "Ik heb vooral veel gebruik gemaakt van contrasten. De ruimte die er het meest uit springt dit seizoen, is de kleurrijke badkamer: de glimmende blauwe en groene tegels in combinatie met de gekleurde voegen zorgen voor een speels contrast.” 

Benieuwd hoe dat eruitziet? Je ziet hieronder alvast een sneak peek!

De woonkamer van Big Brother 2023

De woonkamer van Big Brother 2023
De woonkamer van Big Brother 2023


De gang van Big Brother 2023

Gang Big Brother 2023
Gang Big Brother 2023

De tuin van Big Brother 2023

De tuin van Big Brother 2023
De tuin van Big Brother 2023


De badkamer van Big Brother 2023

De badkamer van Big Brother 2023
De badkamer van Big Brother 2023


De keuken van Big Brother 2023

De keuken van Big Brother 2023
De keuken van Big Brother 2023

 

De slaapkamer van Big Brother 2023

Slaapkamer Big Brother 2023
Slaapkamer Big Brother 2023

Livestream op Videoland

De trouwe fans van Big Brother hoeven ook dit jaar niets te missen van hun favoriete realityprogramma. Vanaf maandag 9 januari is deze show weer 24/7 te volgen via twee livestreams op Videoland. Dit zal te zien zijn naast de livestream van Een Jaar van Je Leven


Big Brother 2023 is vanaf maandag 9 januari weer elke werkdag om 20:30 uur te zien op RTL5 en Videoland. De liveshow ‘Big Brother: Live’ is elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5.

Meer over