Overzicht

Dit zijn alle koppels van Married at First Sight: Match or Mistake 2023

4 oktober 2023 16:45 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland
RTL onthulde begin september wel welke kandidaten te zien zouden zijn in Married at First Sight: Match or Mistake, maar nog niets over de stellen. Ben je dus benieuwd wie met wie in het huwelijksbootje is gestapt? Wij nemen de koppels hieronder met je door.

Zullen ze de ware liefde vinden?

Lees ook: Dit zijn de deelnemers van het tweede seizoen Married at First Sight: Match or Mistake 

Olivier en Ginger

Het zal je maar gebeuren: je denkt te trouwen met een onbekende en plots staat er een bekende op je te wachten bij het altaar. Dat overkwam Ginger en Olivier in de allereerste aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake. De twee kennen elkaar van gemeenschappelijke vrienden. "Wij hebben elkaar een aantal jaar geleden ontmoet en meer in de uitgaansscene met een bepaalde groep. We hebben het superleuk gehad, maar het was puur feesten en partijen."

Die jaren liggen al even achter hen en dat is te merken: Olivier leeft sinds enkele maanden celibatair. Dat betekent dus dat hij geen seks heeft: niet met anderen en niet met zichzelf.

Olivier en Ginger in Married at First Sight: Match or Mistake
Olivier en Ginger in Married at First Sight: Match or Mistake

Jack (29) en Marissa

Het tweede koppel bestaat uit Jack en Marissa, twee ondernemende types die volgens de experts in dezelfde levensfase zitten. Ze zijn beide dol op sporten. Al is dat bij Jack een understatement. 

"Je kunt eigenlijk wel zeggen dat mijn leven sport is. Ik sport heel erg veel. Het geeft me houvast op de dag. Ik heb geleerd heel goed voor mezelf te zorgen door het sporten: je eigen maaltijden preppen, hard en intensief trainen en ook echt de grens daarin op te zoeken", vertelt hij alvast. In vorige relatie liep het daar weleens op stuk. "Ik heb letterlijk een relatie gehad waarin zij als argument benoemde dat het uit was gegaan 'omdat ik niet gezellig met haar 's avonds op de bank een zak chips at'."  Marissa is dus gewaarschuwd.

Jack en Marissa in Married at First SIght: Match or Mistake
Jack en Marissa in Married at First Sight: Match or Mistake

Manuela (25) en Silio (30) 

Koppel nummer drie bestaat uit Manuela en Silio, die gelijk wat gemeen hebben: ze hebben allebei al twee kinderen uit een vorige relatie of zelfs relaties. Verder komen ze uit dezelfde regio en zijn - volgens de matchmakers - echt klaar om aan een volgende fase in hun leven te beginnen. 

Hoewel de in Colombia geboren Manuela al sinds ze 2,5 jaar is in Nederland woont, kan Silio zich wel opmaken voor een flinke dosis pit. "Dat Colombiaanse zit er echt in gewoon, in mijn bloed. Qua muziek, dans en ik ben ook wel een beetje temperamentvol. Ik kan een beetje pittig worden, dan ben ik die psycho latina. Wat sommige mannen afschrikt."

Manuela en Silio in Married at First Sight: Match or Mistake
Manuela en Silio in Married at First Sight: Match or Mistake


Roy en Rosa (27)

De matchmakers hebben er ook voor gekozen om Roy en Rosa te koppelen. "Wat heel leuk is, is dat Roy en Rosa beide al een behoorlijke tijd vrijgezel zijn. Ze zijn ook echt bezig met: ik wil naar de volgende fase", legt seksuoloog Steven Vreden uit.

Al is dat niet het enige wat Roy bezighoudt: hij heeft ook een grote liefde voor Star Wars. "Star Wars is een van mijn grote hobby's. Ik heb een lightsaber, vier schilderijen en de films nu zes, zeven keer gekeken. En ik zou ze met alle liefde nog een keer kunnen kijken." Als Rosa er niet van houdt, kan hij dat mooi doen als ze weg is: deze Volendamse dame vliegt als purser naar de leukste vakantiebestemmingen en is dus niet vaak thuis.

Roy en Rosa in Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Victoria (26) en Jeff (27)

Hier blijft het niet bij, want ook Victoria en Jeff treden in het huwelijksbootje. De experts beschrijven deze twee als echte 'starters'. "Waarom noem ik ze starters?" vraagt gedragsbioloog Patrick van Veen zich af. "Omdat ze nog niet definitief gesetteld zijn, wat huis betreft. Ze hebben wel een kinderwens, maar het hoeft niet morgen. Ze staan dus heel erg aan het begin." 

Daarnaast hebben ze nog een overeenkomst: ze hebben beide Braziliaanse roots en om nog specifieker te zijn, liggen die roots in São Paulo. Jeff is daar net als Victoria's moeder geboren. Kleine wereld, dus.

Jeff en Victoria uit Married at First Sight: Match or Mistake 2023
Jeff en Victoria uit Married at First Sight: Match or Mistake 2023

Wendy (35) en Jeroen (41)

Het volgende koppel van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 bestaat uit de 41-jarige Jeroen en de 35-jarige Wendy uit Almere. Volgens de experts zijn ze allebei 'lekker spontaan, lief en sociaal'. Toch zijn er wel al direct wat verschillen op te merken.

Waar Jeroens langste relatie slechts twee jaar heeft geduurd en hij omschreven wordt als een 'laatbloeier', is dat bij Wendy een ander verhaal. Ze heeft al een zoontje van twaalf jaar. "Rond mijn 21e kreeg ik een relatie met de vader van mijn zoon. Na ongeveer anderhalf jaar raakte ik ongepland zwanger. We zijn tijdens de zwangerschap uit elkaar gegaan. Hij is toen vreemdgegaan en daarop heb ik besloten dat ik niet verder wilde gaan met de relatie." 

Wendy en Jeroen in Married at First Sight 2023


Elanor (29) en Mike (29)

Met deze zes koppels zijn we er nog niet. In de zevende aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake bleek er nog een zevende koppel te bestaan, namelijk die van Elanor en Mike. "Als we kijken naar fysieke eigenschappen, als lengte, BMI en heel veel gegevens, zitten ze op alle facetten in dezelfde categorie", aldus liefdesexpert Patrick van Veen. 

Toch zou er één struikelblok kunnen zijn en dat heeft alles te maken met de sociale Elanor. Zij heeft bij de experts aangegeven toch vrij kritisch te kunnen zijn. Dit terwijl Mike juist niet houdt van kritische vrouwen. 

Mike en Elanor in Married at First Sight: Match or Mistake
Mike en Elanor in Married at First Sight: Match or Mistake

Benieuwd of deze koppels het gaan halen? Kijk alle afleveringen van Married at First Sight: Match or Mistake op Videoland.

Meer over