Fijn overzicht

Dit zijn de acht definitieve kandidaten van B&B Vol Liefde 2023

26 juni 2023 18:50 | reality | Door Judith Regeling

© RTL

Art Rooijakkers ging eind vorig jaar op bezoek bij elf bed & breakfast-eigenaren die stuk voor stuk zaten te smachten om wat romantiek. Voor acht van hen is er goed nieuws. Hun romantische zoektocht is te zien in B&B Vol Liefde 2023.

Ben je benieuwd welke kandidaten zijn uitverkoren? Wij stellen ze hieronder aan je voor!

Lees meer: Alles over B&B Vol Liefde 2023 

Bram Eijgenhuijsen (30)

Als er iemand van de kandidaten dol is op de natuur, is het wel de 30-jarige Bram. Hij vertrok vorig jaar naar Zweden om zijn jeugddroom waar te maken oftewel om een leven op te bouwen op een zelfvoorzienende boerderij. “Toen ik hier net kwam, was het huis al zeven jaar niet bewoond. En toen heb ik een heleboel werk gehad om alles op te ruimen”, vertelde hij eerder. Inmiddels is dat verleden tijd. Zijn huis is begaanbaar en een ritje naar de supermarkt is amper meer nodig. Voor zijn eten duikt hij gewoon in zijn zelf aanlegde moestuin.

Hoe leuk dit zelfgeschapen paradijs ook klinkt, Bram mist nog een leuke vriendin aan zijn zijde. “Ik wil graag iemand die het ook leuk vindt om met dieren te werken: met de hond, de eend en de schapen. En natuurlijk ook iemand die van permacultuur en moestuinen houdt”, aldus Bram.

Bram in B&B Vol Liefde 2023
Bram in B&B Vol Liefde 2023

Debbie de Jong (62)

De kleurrijke Debbie vertrok in 2005 samen met haar toenmalige partner – acteur Alfred van den Heuvel – en twee jonge kinderen naar Sant Andreu del Terri, een klein dorpje vlak boven het Spaanse Gerona. Inmiddels woont ze er zonder man en zonder kinderen en vindt ze het hoog tijd om haar hart weer open te stellen. “Als ik eerlijk ben, zou ik mijn leven dan ook nu een acht geven. Dat vind ik best hoog. Maar hij kan nog hoger”, zegt de voormalig uitvoerend producente. “En dat gebeurt volgens mij als je een leuke lover aan je zijde hebt.” 

Ze hoopt daarom een olijke, ondernemende, sociale, jongensachtige, stoere, grote, blije vogel tegen te komen met wie ze haar leven kan delen. Overigens hoeven die potentiële mannen niet te vrezen voor haar ex en tevens vader van haar kinderen. Alfred vindt het alleen maar hartstikke leuk dat ze deelneemt.

Debbie uit B&B Vol Liefde 2023
Debbie uit B&B Vol Liefde 2023


Joy van Swieten (25) 

Boven op een berg, aan de rand van het Spaanse Malaga start de 25-jarige Joy iedere ochtend zijn dag nog voordat de zon op. Dit is een moment waarop hij even tot zichzelf kan komen voordat hij de drukte van de dag in de ogen kijkt. Doet hij dit binnenkort met een vrouw aan zijn zijde? Het zou zomaar eens kunnen, want ook deze creatieve jongen is te zien in B&B Vol Liefde 2023.

Op deze berg runt Joy, samen met een compagnon, een B&B die bestaat uit drie gebouwen. Een huis voor 14 personen, een huis voor negen personen en een plek waar je met z’n tweeën kunt verblijven. In de buurt bij die laatste heeft hij alvast wat plannen als het ooit aankomt op een huwelijksaanzoek. Maar dat moet toch nog even wachten: hij is immers nog hartstikke single.

“Als ik eerlijk ben, kom ik aan aandacht niet tekort. Maar ik vind het best wel moeilijk om iemand te vinden die bij mij past.” Wat hij hoopt te vinden? Een dame die sportief en spontaan is en van nature een mooie vrouw.

Joy uit B&B Vol Liefde 2023
Joy uit B&B Vol Liefde 2023

Leendert Wijland (68)

Waar Joy nog vol plannen zit om zijn eigen imperium op te bouwen, doet de 68-jarige Leendert het op werkvlak wat rustiger aan. Hij geniet immers met volle teugen van zijn pensioen. Nu heeft hij genoeg tijd om regelmatig een balletje te slaan op de tennisbaan, erop uit te gaan met zijn hond of de gasten te helpen die bij hem op bezoek komen in de Belgische Ardennen. Toch is dat laatste bijzaak. “Ik hoef gelukkig niet te leven van een bed & breakfast. Ik heb mijn bedrijf in Nederland verkocht. Dat betekent dat ik me met mijn pensioen prima kan bedruipen.”

Er is wel een ‘maar’. “Dan heb ik het hier allemaal heel prachtig voor elkaar en dan ontbreekt er toch iets. En dat is een hele leuke, sportieve vrouw”, vindt hij zelf. “Ik zoek een partner die van cultuur houdt, van muziek, want dat vind ik zelf ook heel leuk. Ik zoek echter geen vrouw die mee hoeft te helpen in de bed & breakfast. Het gaat om een goede vriendschap, een leuke partner en niet om te werken. Werken mag, maar het hoeft niet.”

Leendert uit B&B Vol Liefde 2023
Leendert uit B&B Vol Liefde 2023

Marian Trott (68)

De 68-jarige Marian zit in dezelfde fase van haar leven als Leendert. Deze goed verzorgde, selfmade-woman is na een leven hard werken nu heerlijk aan het genieten onder de Portugese zon. Wel is ze natuurlijk nog druk in de weer, want in haar immense villa in de Algarve verhuurt ze drie gastenkamer die ze helemaal zelf heeft ingericht. “Ik doe alles zelf. Ik sjouw, verbouw en ben net een halve bouwvakker. Maar dat vind ik leuk.”

Voor haar is het dan ook te hopen dat er wat actieve mannen zich hebben aangemeld, want een man die de hele dag op zijn gat zit? Dat vindt ze maar niets. Verder valt ze op mannen die een beetje bourgondisch zijn en van dieren houden. Uiterlijk maakt haar niets uit. “Als hij maar lief is, denk ik. Een lieve man die er ook voor mij is. Dat ik me ook echt op mijn gemak kan voelen. Een soort beschermengel.”

Marian uit B&B Vol Liefde 2023
Marian uit B&B Vol Liefde 2023

Martijn Bolhoeve (47)

De potentiële liefdes van Martijn moeten zich voorbereiden op een flinke tocht, want deze 47-jarige bed & breakfast-eigenaar woont al zo’n vier jaar in Thailand. Heel vreemd is dat overigens niet. De Rotterdamse Martijn voelde altijd al een grote liefde voor het land door de vele vakanties die hij er doorbracht. Toen hij vier jaar geleden de kans kreeg om een guesthouse met bijbehorend restaurant over te nemen, was zijn keuze dus snel gemaakt.

In zijn restaurant Say Cheese is het trouwens een komen en gaan van Nederlanders. Er worden kroketten en frikandellen geserveerd, de Hollandse feestdagen worden gevierd en Hazes kan galmt op een gezellige avond uit de speakers. Deze volgens eigen zeggen ‘lieve, zorgzame, rustige en gezellige’ man ‘met humor’ hoopt dit plezier binnenkort te delen met een lieve vrouw. “Ik hoop op een leuke, spontane, mooie verschijning die het aandurft om naar Thailand te komen.”

Martijn uit B&B Vol Liefde 2023
Martijn uit B&B Vol Liefde 2023

Petri Damen (59)

Voor Petri hoeven de geïnteresseerde mannen minder ver te reizen. Deze zelfstandige vrouw woont in Frankrijk. Ze is dol op de taal, het eten en het klimaat en wil er dan ook nooit meer weg. Niet zo gek ook, want zolang woont ze er ook nog niet. Pas anderhalf jaar geleden besloot ze na 30 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt het roer om te gooien. Ze liet haar huis en haard en twee volwassen dochters achter en vertrok naar Frankrijk. Ze runt in Monclar nu een Chambres d'Hôtes. 

Alleen mist er dus nog altijd wat: de liefde. “Het moet in ieder geval iemand zijn die positief in het leven staat. Het moet iemand zijn die mij kan laten lachen en iemand met gesprekstof. Het moet ergens over kunnen gaan”, legde ze eerder uit. “Ik heb in het verleden geprobeerd om op de een of andere manier een leuke partner te vinden, maar dat is niet gelukt.” Hopelijk voor haar komt daar binnenkort alsnog verandering in.

Petri uit B&B Vol Liefde 2023
Petri uit B&B Vol Liefde 2023

Walter Spangenberg (54)

Tot slot is ook de 54-jarige Walter dit jaar van de partij. Na 35 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, gooide hij het roer om. Hij was toe aan verandering en meer verdieping in zijn leven. Die vond hij, want afgelopen jaar kocht hij zijn Franse paradijs in de prachtige natuur van de Correze. Daar heeft hij een plek gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en even tot zichzelf kunnen komen.

De ware heeft hij echter zelf nog niet ontmoet. “Ik heb eens gelezen van: ‘Geluk is het enige wat meer wordt als je het deelt’ en ik zou het fijn vinden om iemand naast me te hebben om die leuke dingen te doen, om te knuffelen, samen te dansen, te spelen, stoeien, teasen, aldus Walter. Aangezien hij in zijn B&B verder ruimte biedt voor healings en workshops en waar je ook terecht kan voor energetische massages of een creatieve cursus, zoekt hij een open-minded vrouw die geïnteresseerd is in spiritualiteit.

Walter uit B&B Vol Liefde 2023
Walter uit B&B Vol Liefde 2023


Benieuwd of ze allemaal de liefde vinden? B&B Vol Liefde is vanaf maandag 10 juli elke doordeweekse dag om 20:30 uur te zien op RTL4. Via Videoland kijk je een week vooruit.

Meer over