Overzicht

Dit zijn de afvallers van De Bondgenoten

5 april 2024 20:35 | reality | Door Judith Regeling

© Tijmen van 't Hul
Het realityprogramma De Bondgenoten is in volle gang. In dit overzicht houden we je dan ook continu op de hoogte van alle afvallers.

Laatste update: 5 april

Lees ook: Alles over De Bondgenoten 

Afvaller 1: Sylvia

Alle deelnemers van De Bondgenoten gingen in eerste instantie het huis in met maar één doel: om binnen een maand 100.000 euro te winnen. Voor Sylvia duurde die maand alleen net wat te lang, want na pakweg drie weken besloot zij - na een vrij verhitte ruzie met Jorrit - de handdoek in de ring te gooien. "Ik miste gewoon mijn thuis en dan gebeuren er allemaal dingen in het huis en toen dacht ik klaar", aldus de eerste afvaller van deze realityshow.

Sylvia in De Bondgenoten 2023
Sylvia in De Bondgenoten 2023

Afvaller 2: Kaylee

Na het vertrek van Sylvia leek het er even op dat haar teamgenoten Kaylee en Jelle de krachten zouden bundelen en bij een eventueel verlies Jorrit naar huis zouden stemmen. Maar niets bleek uiteindelijk minder waar. Jorrit en Jelle kozen tijdens het eerste beslissende keuzemoment unaniem voor Kaylee en dus moest zij als tweede het huis verlaten. Met lege handen.

Kaylee in De Bondgenoten
Kaylee in De Bondgenoten

Afvaller 3: Jennemie

Je kunt De Bondgenoten vrijwillig verlaten, je kunt weggestemd worden... of je kunt winnen. Na zes weken vol bondjes, vermakelijke spelletjes en heel wat gedoe bleek dat het geval voor de Amsterdamse Jennemie, die na een bloedstollende finale uiteindelijk won van Jasmijn. Ze moest hierdoor wel verplicht het huis verlaten, maar daar zal ze vast niet lang wakker om hebben gelegen. Ze is nu immers 100.000 euro rijker!

Jennemie in De Bondgenoten 2023
Jennemie in De Bondgenoten 2023

Afvaller 4: Jasmijn

Jasmijn zag die eerste ton aan haar neus voorbijgaan en dat deed pijn. Ze koos er daarom voor om niet nog een maand door te gaan. "Ik zat hier echt voor een ton. Gisteren had ik een hele grote kans en is het mij helaas niet gelukt. Ik acht de kans heel klein dat ik binnen nu en korte tijd nog een kans krijg", liet ze haar medebewoners dan ook weten. "Dus ik gun mijn plekje aan iemand hier die hier 100% plezier gaat hebben en een ton gaat winnen." 

Jasmijn in De Bondgenoten 2023
Jasmijn in De Bondgenoten 2023


Afvaller 5: Jelle

Wie ook niet meer in de race is voor de tweede ton is Jelle. Hij besloot in de negendertigste aflevering van De Bondgenoten ook het bijltje erbij neer te gooien, zo vlak nadat de nieuwe teams waren samengesteld. Dit vooral vanwege de toenemende spanningen in de groep en zijn fysieke gesteldheid. "Ik werd wat prikkelbaarder, ging minder eten. En dat zagen vooral mede-Bondgenoten", aldus Jelle achteraf. 

Jelle in De Bondgenoten 2023
Jelle in De Bondgenoten 2023

Afvaller 6: Michelle

Soms geef je je ergens voor op of doe je ergens aan mee in de hoop dat het de ervaring van je leven wordt. Voor Michelle gaat dit alleen helaas niet op voor haar tijd in De Bondgenoten. De blondine was de twee weken dat ze in de loods verbleef constant in strijd met onder meer Emely en Vincent en besloot daarom vrijwillig haar koffers te pakken. 

Michelle in De Bondgenoten 2023
Michelle in De Bondgenoten 2023

Afvaller 7: Jorrit

Door de opzet van De Bondgenoten verwacht je eigenlijk dat er in deze fase van de wedstrijd pas 2 mensen naar huis zijn: de winnaar en de verliezer van de maand. Niets is echter minder waar, want inmiddels heeft ook de zevende afvaller zich aangediend: Jorrit. Hij moest van de makers noodgedwongen naar huis. Dit nadat hij met bierflesjes gooide, iemand onder water probeerde te duwen en vervolgens ook nog een van zijn medekandidaten fysiek aanviel. 

Jorrit in De Bondgenoten 2023
Jorrit in De Bondgenoten 2023

Afvaller 8: Olivier

Olivier gaf aan het begin van zijn avontuur nog aan dat hij verwachtte heel snel met een ton naar huis te gaan. Niets is echter minder waar. Vlak na de tweede cyclus, waarin zijn team als laatste eindigde, besloten zijn teammaten Kim, Melanie en Beau hem naar huis te sturen. Met lege handen.

Olivier in De Bondgenoten 2024
Olivier in De Bondgenoten 2024

Afvaller 9: Jorim

Jennemie heeft een tijd lang kunnen genieten van het feit dat ze de enige winnaar van De Bondgenoten was, maar dat is nu verleden tijd. In een ware bloedstollende finale lukte het Jorim om de juiste koffer te kiezen en daarmee 100.000 euro in de wacht te slepen. Hij moest daardoor wel noodgedwongen zijn koffers pakken, maar dat lijkt ons bijzaak. Hij heeft immers gedaan waar hij voor gekomen is: winnen!

Jorrim in De Bondgenoten 2024
Jorim in De Bondgenoten 2024

Afvaller 10: Emely

Na het vertrek van Olivier en de winst van Jorrim stond vrijwel direct een nieuwe cyclus op punt van beginnen. Althans, voor de meeste deelnemers dan, want Emely besloot vlak voor dit keuzemoment alsnog de handdoek in de ring te gooien. Ze zag in waar voor haar de echte waarde zit. "Die 100.000, die ligt bij mij. In Nieuwegein." 

Emely in De Bondgenoten 2024
Emely in De Bondgenoten 2024


Afvaller 11: Daniëlle

Ondanks alle ruzies, discussietjes en soms gewoon keiharde woedeuitbarstingen hielden alle zestien deelnemers het in cyclus drie tot het einde vol. Toch is inmiddels het doek gevallen voor Daniëlle, die tot het verliezende team van de maand behoorde. De keuze om haar weg te stemmen, kwam overigens niet compleet uit de lucht vallen. Haar voormalig teamgenoten Donna, Wesley en Vincent maakten er de hele reeks geen geheim van dat ze haar niet konden luchten of zien. En vica versa.

Lees ook: Daniëlle uit De Bondgenoten is het zat: 'Stik in je mandarijnen' 

Daniëlle in De Bondgenoten 2024
Daniëlle in De Bondgenoten 2024


Afvaller 12: Casper

Als je de kijkers van De Bondgenoten van tevoren had gevraagd wie de derde cyclus zou winnen, zouden ze waarschijnlijk niet hebben geantwoord met 'Casper'. Maar toch is het zo. Deze veelbesproken deelnemer wist in de aflevering van 6 februari de bloedstollend spannende finale te winnen van Melanie. Hierdoor is hij nu €100.000 rijker. Een bedrag dat hij graag wil investeren in zijn eigen bakkerij, waar hij ruimte wil bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Casper in De Bondgenoten
Casper in De Bondgenoten


Afvaller 13: Daan

Hoewel alle deelnemers het misschien hebben volgehouden tijdens de derde cyclus, zal de vierde ronde toch beginnen met drie nieuwe deelnemers in plaats van twee. Dit komt door Daan, die kort na de overwinning van Casper besloot om alsnog op te geven. Na drieënhalve maand zijn uiterste best te hebben gedaan, vond hij het wel genoeg geweest.

Daan in De Bondgenoten 2024
Daan in De Bondgenoten 2024


Afvaller 14: Donna

Ondanks haar slimme spel en vastberadenheid om te winnen, is ook Donna er in vier maanden tijd niet in geslaagd om een ton te bemachtigen. En die kans komt ook niet meer. Haar medespelers Sam, Nick en Beau namen aan het einde van de vier cyclus het besluit om haar eruit te stemmen. Dit tot groot verdriet van mensen als Eduardo en Wesley.

Donna in De Bondgenoten 2024
Donna in De Bondgenoten 2024

Afvaller 15: Regna

Elke cyclus van De Bondgenoten kent niet alleen een verliezer, maar natuurlijk ook een winnaar. Na Jennemie, Jorim en Casper is die eer aan Regna, die maar liefst 4,5e maand in de loods heeft gezeten. Zij slaagde er in om ten koste van Erik de kluis te openen met daarin die felbegeerde ton. Hiermee kwam er wel automatisch een einde aan haar avontuur.

Regna in De Bondgenoten 2024
Regna in De Bondgenoten 2024


Afvaller 16: Vincent

Deelnemers van De Bondgenoten moeten niet alleen slim, fit en fanatiek zijn, maar ook beschikken over een behoorlijk lange adem. Het kan namelijk wel even duren voordat je ook maar in de buurt van die ton komt. Te lang, aldus Vincent. Na ruim drie maanden in de loods vond hij het wel welletjes. Hij besloot daarom ook om net voor de start van cyclus vijf de handdoek in de ring te gooien.

Vincent in De Bondgenoten 2024
Vincent in De Bondgenoten 2024


Afvaller 17: Daniëlle

Wie ook geen kans meer maakt op een ton, is Daniëlle. Na diverse dagen met flinke migraine te hebben rondgelopen, besloot ze op aanraden van een arts het bijltje erbij neer te gooien. "Ze kunnen niet uitsluiten dat het niets anders is dan migraine. Er kunnen bloedvaatjes niet goed zijn in mijn hoofd", maakte ze de groep dan ook kenbaar. "De arts heeft ook gezegd van: als je doorgaat, kan er wat fout gaan." En dat wilde ze uiteraard koste wat kost voorkomen.

Daniëlle in De Bondgenoten 2024
Daniëlle in De Bondgenoten 2024

Afvaller 18: Wesley

Wesley heeft maar liefst 5,5 maand lang keihard gewerkt om een ton te winnen, maar helaas was het niet genoeg. Aan het einde van de vierde cyclus besloten zijn teamleden, Davey en Kainé, dan ook dat het tijd was voor hem om naar huis te gaan. Gelukkig leek hij dat niet erg te vinden Hij gaf eerder al aan vrijwillig te willen vertrekken.

Wesley in De Bondgenoten 2024
Wesley in De Bondgenoten 2024

Afvaller 19: Erik

Elke cyclus van De Bondgenoten kent niet alleen een verliezer, maar ook een winnaar. Dit keer is die eer voor Erik, die in de vorige cyclus de hoofdprijs net aan zijn neus voorbij zag gaan. Maar deze keer slaagde hij er wel in om de juiste code te vinden om de kluis te openen. Dit succes is niet alleen geweldig voor hemzelf, maar ook voor de afdeling Oncologie van het ziekenhuis waar zijn ouders ooit behandeld zijn. Een deel van de opbrengst wil Erik gebruiken om hen te ondersteunen.

Erik in De Bondgenoten 2024
Erik in De Bondgenoten 2024


Afvaller 20: Melanie

De makers van De Bondgenoten moesten voor het begin van de zesde cyclus niet op zoek naar drie nieuwe deelnemers, maar naar wel vijf. Ook Melanie besloot namelijk om na 5,5e maand de handdoek in de ring te gooien, zonder Beau aan haar zijde en vooral zonder een ton op haar rekening. Dit fijne bedrag had ze willen gebruiken om te werken aan haar muzikale carrière.

Melanie (met Beau) in De Bondgenoten
Melanie (met Beau) in De Bondgenoten

Afvaller 21: Kim

Begin december verscheen ze plotseling: Kim. Vol zelfvertrouwen en vastberaden streed ze maandenlang om de hoofdprijs te winnen. Helaas slaagde ze er nooit in om de finale te bereiken, en die kans zal ook niet meer komen. Net als Melanie besloot ze aan het einde van de vijfde cyclus op te geven. Het laten uitkomen van haar droom - om met het geld een deel van haar huis af te betalen en een grote reis te maken - moet dus nog even wachten.

Kim in De Bondgenoten 2024
Kim in De Bondgenoten 2024

De Bondgenoten is iedere werkdag vanaf 19:45 uur te zien op SBS6.

Meer over