Overzicht

Dit zijn de afvallers van Love Island 2023

16 september 2023 21:00 | reality | Door Judith Regeling

© Jasper Suyck
Love Island 2023 zit er alweer op. Wil je alles nog eens teruglezen of ben je vooral benieuwd wie er allemaal meededen? Lees dan vooral dit overzicht terug!

Laatste update: zaterdag 16 september 2023

Pas op: spoilers! 

Lees ook : Alles over Love Island 2023 

Afvallers

Thymo 

De 24-jarige Thymo kwam naar Love Island om daar de moeder van zijn vijf (toekomstige) kinderen te vinden, maar die zoektocht moet hij toch ergens anders voortzetten. Al de vijfde aflevering moest hij het avontuur verlaten. Dit nadat bombshell Zoran Thymo's koppelpartner Vanity afpakte.

De teleurstelling was nadien groot, maar toch heeft zijn deelname hem wel iets gebracht. "Ik voel me eigenlijk wel oké. Het is wel een leermoment. Ik denk dat ik iets minder op uiterlijk moet afgaan en toch meer of iemand bij mij past", aldus Thymo. "Ik ben wel trots op mezelf. Ik heb mijn best gedaan voor het koppel waar ik in heb gezeten, vind ik zelf. Het mocht alleen niet baten. We passen niet bij elkaar."

Thymo uit Love Island 2023
Thymo uit Love Island 2023


Kluuk 

Het lijkt erop dat de makers van Love Island het dit jaar vooral op de mannen gemunt hebben. Kort na het vertrek van Thymo moest Kluuk alweer zijn spullen pakken, tot grote shock van zowel de kijkers als hemzelf. Hij leek het immers behoorlijk goed te kunnen vinden met zijn koppelpartner Naomi, maar toch viel zij als een blok voor de nieuwe bombshell én tevens oude bekende Job.

Een traan laat Kluuk dan ook niet om zijn vertrek. "Jammer, maar als ik zie hoeveel hoofdpijn vrouwen mij in een paar dagen kunnen geven, denk ik toch dat ik de komende tijd nog maar even single blijf."

Kluuk uit Love Island 2023
Kluuk uit Love Island 2023


Zoran 

Wat Love Island onderscheidt van andere datingprogramma's is dat de keuze vooral bij de kijkers ligt. De kijkers mochten eerder via de app stemmen op de deelnemer van wie zij denken dat de meeste kans maakt op ware liefde. Voor Zoran was dat slecht nieuws: hij kreeg - samen met de onderstaande deelneemster - de minste stemmen en moest daarom de villa verlaten.

Toch komt het niet geheel als een verrassing voor de voormalig koppelpartner van Vanity. "Ik voelde het ook aankomen. Ik schrik hier niet zo erg van, eigenlijk", aldus Zoran na het horen van de uitslag. "De hele dag loopt het al niet honderd procent zoals het zou moeten. Ik denk dat iedereen dat heeft gezien, dus ik voelde dit wel aankomen."

Zoran in Love Island 2023
Zoran in Love Island 2023

Gala

Waar Zoran zich er nog enigszins bij kan neerleggen dat hij de minste stemmen heeft ontvangen, is dat bij Gala een ander verhaal. De realityster heeft vooral pech gehad in haar romantische avontuur. Ze besloot vlak na haar komst te kiezen voor Jonna (die al een sterk koppel vormde met Nycole), terwijl haar voorkeur lag bij de later weggestuurde Kluuk. Dit is haar achteraf heel duur komen te staan.

Vol spijt blikt ze dan ook terug op haar avontuur. "Ik had het ergens zien aankomen", zegt ze met tranen in haar ogen. "De kijkers hebben nog niet genoeg van mij gezien, denk ik. Het lag niet in mijn handen, dus ja."

Gala in Love Island 2023
Gala in Love Island 2023

Vanity

Als er iemand bewijst dat er in slechts twee weken een hoop kan gebeuren, is het Vanity wel. Deze vijfde afvaller van dit seizoen begon het liefdesavontuur voortvarend met Thymo, maar kwam al snel tot de conclusie dat ze een betere klik had met Zoran. Eind goed, al goed? Absoluut niet. Ook bij hem miste ze een bepaalde energie om verder te kunnen.

Vanity probeerde vervolgens nog Job aan zich te binden, maar zonder resultaat: die koos uiteindelijk voor Naomi en zorgde er zo voor dat Vanity haar koffers moest pakken. Dat deed ze dan wel met opgeheven hoofd. “Ik had dit aan het begin niet zien aankomen, maar ergens is er altijd een kans. Aangezien mijn koppelpartner weg was, voelde ik nu toch de bui al hangen. Het moest zo zijn.”

Vanity in Love Island 2023
Vanity in Love Island 2023


Lena en Imad

Waar de bovenstaande deelnemers de villa uit werden gestuurd, is dat bij Lena en Imad een ander verhaal. Lena besloot in de dertiende aflevering vrijwillig het bijltje erbij neer te gooien. Ze voelde zich niet meer prettig in de villa. "Ik ben een persoon die heel vaak aan een ander denkt en heel vaak bezig is met hoe iedereen zich in de groep voelt", vertelde ze. "Ik denk dat het belangrijk is dat ik nu aan mezelf denk. Ik denk dat het beter is dat ik nu terug naar mijn hondjes ga."

Hoewel deze keuze voor Imad uit de lucht kwam vallen, twijfelde hij geen moment om met haar mee te gaan. "Ik heb hier iemand gevonden die mij me goed heeft laten voelen en waar ik gevoelens voor heb. Zoals ik tijdens het laatste vuurkorf zei: als we moeten gaan, gaan we samen. Ik heb het gevoel dat ik alles al heb gewonnen."

Lees ook: Love Island-kijkers opgeschrikt door vrijwillige exit Lena en Imad 

Lena en Imad uit Love Island 2023
Lena en Imad uit Love Island 2023


Amandine

Vorig jaar veroverde Amandine zowel de harten van de kijkers als van medekandidaat Jules. Ze eindigde toen met liefde. Ditmaal is dat een ander verhaal. Aangezien geen van de kandidaten haar koos bij de herkoppeling, moest zij - samen met Lena en Imad - de villa verlaten.

Haar vertrek kwam echter niet als een donderslag bij helder hemel. "Het is eigenlijk heel anders als bombshell dan als original", vertelt ze met een lach op haar gezicht. "Ik ben helemaal niet gestresst, omdat het heel raar is als je hier zit als je die klik niet met iemand hebt." Ze gaat dan ook vol vertrouwen in de liefde terug naar Antwerpen.

Amandine in Love Island 2023
Amandine in Love Island 2023

Darnnhel, Jort, Perhan en Tim

Vijf mannen kregen de kans om ten tijden van Casa Amor de harten van de vrouwen sneller te laten kloppen. Vier van hen slaagden daar echter niet in. Daarom moesten Darnnhell, Jort, Perhan en Tim na pakweg twee dagen en een allesbepalende herkoppeling alweer hun koffers pakken.

Darnnhell, Jort, Perhan en Tim uit Love Island 2023
Darnnhell, Jort, Perhan en Tim uit Love Island 2023


Thirza en Fee

Datzelfde geldt voor Thirza en Fee. Hoewel die eerste iets aan het opbouwen was met Jonna, bleek de tijd in Casa Amor toch net te kort om hem te doen twijfelen aan Nycole. Beide dames kwamen dan ook aan het einde van de rit met lege handen te staan en moesten - samen met de bovenstaande vier heren - hun koffers pakken en het vliegtuig terug naar Nederland of België nemen.

Fee en Thirza uit Love Island 2023
Fee en Thirza uit Love Island 2023

Zoë en Daphné

De finale van Love Island 2023 staat inmiddels voor de deur en dat betekent ook dat er lastige keuzes gemaakt moeten worden. Thijn twijfelde al een behoorlijke tijd tussen Daphné, Zoë en Naomi, maar besloot in de twintigste aflevering dan toch ehcht voor Naomi gaan. Voor Zoë en Daphné betekende dit slechts nieuws. Ook zij moesten - net als de mensen hierboven - hun koffers pakken. Die 25.000 euro is voor hen niet meer haalbaar.

Zoë en Daphné uit Love Island 2023
Zoë en Daphné uit Love Island 2023


Thijn en Naomi

Overigens kunnen Thijn en Naomi die winst en dat lekkere geldbedrag ook vergeten. Kort na de exit van zowel Zoë en Daphné mochten favorieten Kimmy en Kengi immers bepalen welk koppel de minste kans had op ware liefde. Zij besloten te gaan voor dit kersverse stel en zorgde er daarmee voor dat ook zij de villa moesten verlaten. Toch hebben beide er vrede mee: ze hopen in Nederland gewoon te ontdekken of er meer inzit dan een goede vriendschap.

Naomi en Thijn in Love Island 2023
Naomi en Thijn in Love Island 2023


Job & Nathalia en Kevin & Lot

Dat de finale niet voor iedereen is weggelegd, is wel duidelijk. Vlak voor de grote ontknoping moesten zowel Job & Nathalia als Kevin & Lot ook hun spullen pakken. Niet al hun medebewoners bleken namelijk evenveel vertrouwen te hebben in hun liefdesprookje en dat geldt ook voor de kijkers: beide koppels kregen te weinig stemmen om Garbi en Junar te verslaan.

Nathalia & Job en Kevin & Lot
Nathalia & Job en Kevin & Lot


Wie-wie wint dit avontuur: Kimmy & Kengi, Garbi & Junar of toch Nycole en Jonna? Je leest het hier!

Love Island 2023 is van maandag t/m zaterdag om 20:00 uur te zien op Videoland. 

Meer over