Overzicht

Dit zijn de afvallers van Special Forces VIPS 2024

25 februari 2024 11:30 | reality | Door Judith Regeling

© Shotbysud
Het vierde seizoen van Special Forces VIPS is momenteel op Videoland in volle gang. In dit overzicht houden we dan ook bij wie al de handdoek in de ring heeft gegooid.

Laatste update: zondag 25 februari

Lees ook: Er wordt wat afgehuild in het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS 

Special Forces VIPS 2024

In het bekende televisieprogramma Special Forces VIPS zijn twaalf bekende Nederlanders afgereisd naar het warme Marokko om de ultieme uitdaging aan te gaan. Ze streven ernaar zichzelf te bewijzen als fitte en krachtige Special Forces Operators, maar dit blijkt zeker geen eenvoudige opgave te zijn. Met zowel uitdagende opdrachten op het land als in het water worden ze elke week weer genadeloos geconfronteerd met hun eigen capaciteiten.

Wie zijn de afvallers van Special Forces VIPS 2024?

In de eerste drie seizoenen is gebleken dat dit avontuur niet voor iedereen is weggelegd. En dat is in deze reeks niet anders.

In de eerste zes afleveringen viel al het doek voor... 

Olcay Gulsen (aflevering 2)

Of je nu deelneemt aan programma's als Wie Is de Mol?, Het Perfecte Plaatje of het bikkelharde Special Forces VIPS, als eerste afvallen is nooit prettig. Voor Olcay Gulsen was dit een bittere realiteit, aangezien ze aan het begin van de tweede aflevering besloot de woorden 'Ik geef op' als eerste uit de groep te uiten. Ze worstelde met haar angst voor water en claustrofobie, wat haar uiteindelijk dan ook te veel werd.

En daar baalde ze zelf nog het meest van. "Ik durf niet te zeggen dat ik trots ben op mezelf. Trots zijn betekent toch dat je ver komt en laat zien dat je een Special Forces-hart hebt. Nee, ik ben best wel teleurgesteld in mijzelf."

Olcay Gulsen in Special Forces VIPS 2024
Olcay Gulsen in Special Forces VIPS 2024

Demi de Boer (aflevering 2)

Het is goed mogelijk dat Olcay Gulsen niet alleen terug naar Nederland hoefde te vliegen, want aan het einde van de tweede aflevering nam ook Demi de Boer het besluit om het avontuur te beëindigen. Na herhaaldelijk de groep te hebben opgehouden, realiseerde ze zich, met een beetje hulp van Erik Wegewijs, dat dit avontuur niet echt aan haar was besteed.

Ondanks dat ze volgens Erik de woorden 'Ik geef op' met opgeheven hoofd kon zeggen, was ook Demi duidelijk teleurgesteld over haar voortijdige vertrek. Ze deelde haar gevoelens door te zeggen: "Het voelt toch echt als falen. Ik vond het veel zwaarder dan ik ooit had verwacht. Ik heb dan ook enorm veel respect voor de mensen die dit doen, dat wil ik nog even gezegd hebben. Dit is een ander niveau."

Demi de Boer in Special Forces VIPS 2024
Demi de Boer in Special Forces VIPS 2024


Bizzey (aflevering 3)

Aan het begin van aflevering drie was het tijd voor de derde afvaller. Bizzey durfde het niet aan om een zak over zijn hoofd te krijgen en in het ongewisse te blijven over wat er daarna zou gebeuren. "Ik ben bang in het donker, dat is niet mijn ding," verklaarde de rapper. "Ik heb eerder in de gevangenis gezeten, en daar zit je ook opgesloten. Toen ik eenmaal thuis was, kreeg ik opnieuw nachtmerries, en ik moest echt het licht aan doen om te zien dat ik niet meer in die cel zat."

Deze opdracht ging dan ook een stap te ver voor hem. "Ik heb gewoon 'nee' gezegd tegen iets wat ik echt niet wilde," vervolgde hij. "Dat voelt ook wel goed. Het is gewoon echt niets voor mij, nee."

Bizzey in Special Forces VIPS 2024
Bizzey in Special Forces VIPS 2024


Kim Feenstra (aflevering 3)

Even leek het erop dat het teammaatje van Bizzey, Kim Feenstra, wel door zou zetten, maar uiteindelijk bleek niets minder waar. Het model slaagde er evenmin in om zich over te geven aan het donker en de onwetendheid. Met paniek in haar ogen bracht ze dan ook uit: "Nee, nee, nee, ik stop, ik stop, ik stop...". En daarmee kwam ook haar avontuur vroegtijdig ten einde.

Achteraf heeft ze Special Forces VIPS behoorlijk onderschat. "Ik vond het echt een loodzwaar avontuur. Ik heb nu wel ontdekt dat hele kleine ruimtes waarin ik niets weet, niets kan zien, en niet weet wanneer ik eruit kom, niet mijn ding zijn. Maar ik ben wel trots op mezelf. Ik vond het echt een toffe uitdaging."

Kim Feenstra in Special Forces VIPS 2024
Kim Feenstra in Special Forces VIPS 2024


Edith Bosch (aflevering 5)

Als je voormalig judoka Edith Bosch van tevoren had verteld dat ze vroegtijdig zou stoppen, dan had ze je waarschijnlijk hard uitgelachen. Opgeven kwam namelijk niet voor in haar vocabulaire. Maar in aflevering vijf van Special Forces VIPS moest ze eerlijk zijn tegenover zichzelf. Ze voelde niet meer de kracht om het hoogste doel te bereiken: het goud. "Als ik eerlijk ben, zou ik het nu alleen maar 'proberen'. Dat is niet genoeg om mee te doen", deelde ze met emotie aan staflid Erik. "Dus het is klaar. Ik geef op."

Hoewel dit normaal gesproken haar flink zou hebben dwarsgezeten, is het nu een heel ander verhaal. "Ik ben wel trots op mezelf. Misschien had ik deze ervaring nodig om echt oké te zijn met het feit dat het gevecht voorbij is. Ik ben een sterke vrouw, maar het hoeft niet meer op deze manier."

Edith Bosch in Special Forces VIPS 2024
Edith Bosch in Special Forces VIPS 2024


Harrie Snijders (aflevering 6)

Waar de meeste deelnemers van Special Forces VIPS gaandeweg het avontuur zelf besluiten om op te geven, neemt in andere gevallen de staf het heft in eigen hand. Zij hebben er dan - vaak na diverse waarschuwingen - geen vertrouwen in dat de desbetreffende kandidaat zich kan ontwikkelen tot een sterke Special Forces-operator. In de zesde aflevering was dit het geval voor Harrie Snijders.

Voor de voormalige realityster van Ex On The Beach: Double Dutch kwam dit echter wel als een grote verrassing. "Eerlijk gezegd had ik dit niet zien aankomen", gaf hij uiteindelijk dan ook toe aan de camera's. "Het is jammer dat zij er anders over denken dan ik, maar ik besefte ook dat het geen zin had om in discussie te gaan."

Harrie Snijders in Special Forces VIPS
Harrie Snijders in Special Forces VIPS

Thijs Boermans (aflevering 6)

Ook voor Thijs Boermans kwam het bikkelharde Special Forces VIPS-avontuur in de zesde aflevering vroegtijdig ten einde. Hij voelde zich al steeds zieker worden en moest dan ook herkennen dat nu echt de maat vol was. "Ik wilde dit eigenlijk al op de vorige locatie zeggen, maar ik kan het niet meer aan. Ik trek niet nog zo'n dag. Ik houd geen vocht vast en er zit diarree in mijn broek. Het is echt genoeg geweest."

Een wijs besluit, zo vindt ook Erik, die echter wel enorm veel respect voor deze nummer 9 heeft. Hij heeft namelijk wel degelijk kunnen laten zien wat hij waard is.

Thijs Boermans in Special Forces VIPS
Thijs Boermans in Special Forces VIPS

Iedere zondag zie je weer een nieuwe aflevering van Special Forces VIPS 2024 op Videoland.

Meer over