Kom maar op!

Dit zijn de finalisten van de zesde cyclus in De Bondgenoten

7 mei 2024 10:03 | reality | Door Judith Regeling

© Talpa
Als maandagavond ergens de spanning om te snijden was, was het wel in De Bondgenoten. De deelnemers moesten bepalen wie van de Gieren zij de finale gunden.

En dat bleek duidelijk geen makkelijke keuze.

De Bondgenoten

Afgelopen vrijdag was in De Bondgenoten al te zien hoe de Gieren de knock-outs wisten te winnen. Hierdoor maakten Mary, Serena, Denise en Chelsea nog als enige kans op die felbegeerde ton. Maar ook voor hen lag dat mooie geldbedrag zeker nog niet voor het oprapen.

Elke cyclus mogen namelijk slechts twee deelnemers door naar de finale: één deelnemer die door zijn eigen bondje naar voren wordt geschoven en één kandidaat die de voorkeur krijgt van de rest van de groep. Die keuze moest maandag nog worden gemaakt.

Serena vs. Mary

En dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan, vooral nadat Serena de voorkeur van haar eigen groep kreeg. De rest van de deelnemers hadden zichtbaar moeite om het eens te worden. Daardoor eindigde de stemming uiteindelijk in een gelijkspel met vijf stemmen voor Mary en vijf voor Chelsea. In zulke gevallen moet de deelnemer met de minste stemmen de knoop doorhakken, en dat was dus het geval voor Denise. Zij besloot haar voorkeur uit te spreken naar Mary.

Deze keuze wordt gesteund door de kijkers, die zich überhaupt afvragen waarom zoveel mensen voor Chelsea stemden, gezien haar kortere tijd in het huis.

Benieuwd wie de finale wint? Dat zie je vanavond vanaf 19:45 uur in De Bondgenoten op SBS6.

Meer over