Ultieme liefdestest

Dit zijn de gevolgen van Love Islands Casa Amor 2023

9 september 2023 20:45 | reality | Door Judith Regeling

© RTL
Na pakweg twee dagen vol verleidingen en flirten is er alweer een einde gekomen aan de Casa Amor van Love Island 2023. In dit artikel nemen we de gevolgen met je door.

Let op: spoilers!

Lees ook: Alles over Love Island 2023 

Casa Amor

Vaak heeft het tijd nodig om een band met iemand op te bouwen en genoeg vertrouwen te creëren dat er sprake kan zijn van liefde. Bij Love Island is tijd alleen een schaars iets. Het programma duurt dit seizoen slechts vier weken en 'ultieme liefdestest' Casa Amor slechts twee tot drie dagen. Heeft het dan eigenlijk wel wat opgeleverd?

Love Island 2023

Zoë en Thijn

De avond voor Casa Amor besloot de 23-jarige bombshell Zoë tegen alle verwachtingen in niet voor Job te gaan, maar voor de 20-jarige Thijn uit Eindhoven. Een hechte band heeft ze daarom nog niet met hem kunnen opbouwen, maar toch is ze de hoop daarop niet verloren. "Ik blijf bij mijn huidige koppelpartner, omdat ik vind dat ik nog niet genoeg tijd met hem heb doorgebracht om te weten of het iets is of niet."

Thijn denkt daar anders over, want hij wil graag verder onderzoeken of het met nieuwkomer Daphne iets kan worden. "Vanaf dag één hebben wij interesse in elkaar gehad. De klik was er gelijk. Ik merkte dat het heel soepel tussen ons verliep en dat gaf me wel een goed gevoel. Vandaar mijn keuze om haar mee te nemen."

Thijn en Daphne in Love Island 2023
Thijn en Daphne in Love Island 2023

Kimmy en Kengi

Kimmy en Kengi vormen al vanaf het begin een steady koppel. Voor niemand komt het dan ook als een verrassing dat die twee ook na Casa Amor vol vertrouwen voor elkaar kiezen.

Wat wel verrassend is, is dat Kengi na die dagen apart van elkaar zijn liefde niet meer onder stoelen of banken wil schuiven. "Aan het begin van dit avontuur koos je voor mij en daarna zijn we al snel hele mooie en grote stappen gaan zetten. Casa Amor was de ideale test voor ons om te testen hoe ik mij zou voelen zonder jou. Ik heb je enorm gemist en echt geen aandacht gehad voor andere vrouwen. (..) Ik heb vertrouwen in jou en onze toekomst. Lieve Kimmy, wil je alsjeblieft mijn vriendinnetje worden?" Haar antwoord is natuurlijk: ja! 

Kimmy en Kenzi in Love Island 2023
Kimmy en Kengi in Love Island 2023

Garby en Kevin

Garby en Kevin leken voor Casa Amor een wat prille maar toch fijne liefdesrelatie te ontwikkelen. Na deze liefdestest is daar weinig meer van over: Garby kiest voor nieuwkomer Junar en ook Kevin besluit te herkoppelen. Hij heeft zijn oog laten vallen op de 22-jarige Lot. "Ik had met haar gelijk een goede klik. Ik besloot om te doen wat goed voelde en dat is voor Lot kiezen."

Garby en Junar in Love Island 2023
Garby en Junar in Love Island 2023

Nycole en Jonna

De relatie van Nycole en Jonna leek voor Casa Amor haast net zo stevig als die van Kimmy en Kengi. Vol vertrouwen besluit Nycole in deze aflevering van Love Island dan ook loyaal aan haar partner te blijven. "Ik heb echt beseft dat ik hem meer dan leuk vind en dat is eng. Mijn gevoelens zijn echt versterkt, ben kwetsbaarder naar de groep en gewoon te loyaal."

Toch is de vraag: geldt dit ook voor Jonna? De afgelopen dagen leek hij ondanks zijn weerstand langzaam te vallen voor de charmes van nieuwkomer Thirza. Neemt hij haar ook mee naar de villa? Nee, zo blijkt in de aflevering van zaterdag. Hij wil nog steeds vol gaan voor Nycole. Het is echter de vraag hoe zij gaat reageren op alle beelden van hem in Casa Amor.

Nycole in Love Island 2023

Nycole in Love Island 2023

Naomi en Job

Naomi had tijdens de periode van Casa Amor de keuze uit maar liefst drie geïnteresseerde mannen: Tim, Jort en Perhan. Toch besluit de realityster voor geen van hen te gaan. Ze wil immers Job en niemand anders. "Ik ben dichtbij mijn hart blijven staan en het is voor mij al heel wat om mij voor twee mannen opengesteld te moeten hebben (Kluuk en Job, red). Een derde keer is best wel snel en heel veel. Vandaar dat mijn keuze is om trouw te bijven aan mijn koppelpartner.

Job denkt daar echter anders over. Sinds zijn komst in Casa Amor heeft hij zijn oog laten vallen op de blonde Nathalia. "Nathalia liep binnen in de Casa Amor en we hadden een hele goede klik. (..) Ze lijkt een beetje op mij en wat we zoeken in een man en een vrouw. Vandaar mijn keuze."

Nathalia en Job uit Love Island 2023
Nathalia en Job uit Love Island 2023

Door de keuzes van de Islanders is het doek nu officieel gevallen voor diverse nieuwkomers. Thirza, Fee, Darnnhel, Jort, Perhan en Tim moeten hun spullen pakken en naar huis. Hier lees je meer over ze.

Love Island is van maandag t/m zaterdag om 20:00 uur te zien op Videoland. Lees er hier ook meer over.

Meer over