Onthulling!

Dit zijn de winnaars van Love Island 2023

16 september 2023 21:00 | reality | Door Judith Regeling

© RTL
Na vier opwindende weken vol romantiek, hilarische spelletjes en een flinke dosis herkoppelingen, is het hoge woord eruit: Kimmy (25) en Kengi (21) zijn de winnaars van Love Island 2023.

Dit verliefde duo heeft de harten van kijkers veroverd en gaat naar huis met de felbegeerde hoofdprijs van 25.000 euro. Let op: spoilers!

Lees ook: Deze koppels vonden elkaar op Love Island (en vieren nog altijd de liefde) 

Love Island

Voor de fans van Love Island komt deze uitslag niet bepaald als een verrassing. Vanaf de eerste herkoppeling was al duidelijk dat de twee een onmiskenbare klik hadden. Toch is de winst van dit realityprogramma daarmee nog geen zekerheid. Je moet immers ook het publiek nog eens overtuigen van je liefde voor elkaar en het feit dat je die 25.000 euro waard bent.

De Nederlandse Kimmy en de Vlaamse Kengi deden dat met verve en lieten daardoor in de spannende finale hun concurrenten achter zich. Op de tweede plaats eindigden uiteindelijk Garbi en Junar, gevolgd door Nycole en Jonna op de derde plaats.

Romantisch avontuur

Kimmy en Kengi kunnen nu vooral terugkijken op een prachtige vier weken. Kengi begon zijn Love Island-avontuur nog met Nycole, die hem al snel tot 'de prins' van de villa doopte. Maar toen 'bombshell' Kimmy de villa binnenwandelde, veranderde alles. Ze maakte geen geheim van haar gevoelens voor Kengi en besloot zonder aarzelen voor hem te gaan tijdens de allereerste herkoppeling.

Vanaf dat moment waren de twee onafscheidelijk. Hoewel er soms wat twijfels waren, vooral over het leeftijdsverschil, weerhield niets hen ervan om keer op keer voor elkaar te kiezen. Zelfs tijdens Casa Amor bleven ze elkaar trouw. Bij Kengi's terugkeer vroeg hij Kimmy dan ook officieel om zijn vriendin te zijn. En zo geschiedde! 

Kimmy en Kengi uit Love Island 2023
Kimmy en Kengi uit Love Island 2023

Kimmy en Kengi hebben grootse plannen met hun geldprijs, waaronder een reisje naar Mexico en het redden van dieren. "Het is echt bizar. Ik ben zo blij. Ik heb jou, we kunnen diertjes redden en naar Mexico", aldus een dolblije Kimmy.

Iets gemist? Kijk Love Island terug op Videoland.

Meer over