Rode kaart

Gewelddadige deelnemer uit Een Jaar van Je Leven gezet

5 februari 2023 12:21 | reality | Door Janine van Rooden

© Videoland

Een unieke gebeurtenis in Een Jaar van Je Leven zondagochtend. Deelnemer Mexx is door de productie uit de realityshow gezet. 

Dit omdat ze de huisregels meerdere keren flink heeft overtreden.

Een Jaar van Je Leven

In Een Jaar van Je Leven is het - logischerwijs - uit den boze om iemand ernstig te beledigen, te discrimineren of om op welke wijze dan ook geweld toe te passen.

Op een overtreding van deze huisregels staat een 'gele kaart' en een boete van 10.000 euro die van de prijzenpot wordt gehaald. Bij twee gele kaarten binnen een maand krijgt de betreffende bewoner een 'rode kaart' en moet diegene de realityshow per direct verlaten.

Mexx van de Greef

En dat is precies wat er bij Mexx is gebeurd. Na een feestje waarbij alcohol in het spel was kreeg ze fikse ruzie met haar vriend Martin, waarbij een vorm van geweld is komen kijken. Zo gooide ze verschillende voorwerpen stuk, waaronder haar zender. Daarop volgde een gele kaart.

Twee weken daarna was het weer raak op precies dezelfde manier, waardoor de productie niet anders kon dan haar een tweede gele kaart te geven en naar huis te sturen. 

Lees ook: alles over Een Jaar van Je Leven

Afscheid

Mexx vloog haar vriend huilend in de armen toen ze hoorde dat ze uit Een Jaar van Je Leven werd gezet. Martin kon vanwege zijn emoties niets anders tegen haar zeggen dan dat hij nog steeds van haar houdt en ze elkaar na het programma weer gaan zien. "Wij voor altijd." 

Mexx vertrekt uit Een Jaar van Je Leven
Mexx vertrekt uit Een Jaar van Je Leven

Een Jaar van Je Leven is 24/7 te volgen via twee livestreams bij Videoland. De dagsamenvattingen zijn elke werkdag om 18:20 uur te zien bij SBS6.

Meer over