Gekonkel gegarandeerd

Eliminatierondes en verdienopdrachten in Een Jaar Van Je Leven

17 augustus 2022 14:42 | reality | Door Marjolein Vos

© Talpa/Wessel de Groot
Vanaf 5 september gaat de nieuwe reallife-spelshow Een Jaar Van Je Leven van start op SBS6. Op dit moment wordt er keihard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Verslaggever Thom Goderie van Shownieuws mocht alvast een bezoekje brengen aan de set. "Je komt in the middle of nowhere aan en er wordt op dit moment gewoon een high end televisiestudio gebouwd. Tientallen kilometers kabels, ontelbare camera's en bouwvakkers die dag en nacht bezig zijn om dit nu van de grond te krijgen", vertelt hij aan de desk.  

Het concept

In het programma gaan veertig deelnemers, die een jaar lang opgesloten worden, de strijd met elkaar aan om één miljoen euro te verdienen. Wat de locatie is van deze happening, is nog niet bekend. De bedoeling is dat de deelnemers gaan samenleven. Ze krijgen verdienopdrachten en kunnen daarmee geld verdienen voor eten, drinken, deo, tandpasta en noem het maar op. Ook zijn er eliminatie-opdrachten waarbij de groep iemand kiest die een opdracht moet uitvoeren. Wordt die opdracht verloren? Dan moet de deelnemer naar huis. Wint de aangewezen kandidaat? Dan mag deze persoon iemand kiezen om weg te sturen. 

De pot

Degene die uiteindelijk overblijft, gaat met de pot naar huis. Maar of daar dan nog één miljoen euro inzit, is de vraag. Er kan namelijk ook geld uit de pot worden gehaald als er niks of te weinig verdiend wordt met de verdienopdrachten. Gekonkel gegarandeerd. 

Een jaar van je leven is vanaf maandag 5 september elke werkdag om 18.20 uur te zien op SBS6. 

Meer over