Spannend

Erik en Gerben hakken een knoop door in Married at First Sight: blijven ze getrouwd?

20 maart 2024 11:42 | reality | Door Judith Regeling

© Videoland

Het einde van Married at First Sight 2024 is in zicht en dus is het tijd om de balans op te maken, zo ook over Erik en Gerben. Blijven de twee heren getrouwd of gaan ze toch ieder hun eigen weg?

Let op: spoilers van aflevering 22!

Lees ook: Jerney en Jeffrey uit Married at First Sight maken hun keuze: blijven ze getrouwd? 

Erik en Gerben

Waar bij Married at First Sight-koppels als Jantine & Jeppe en Jerney & Jeffrey al vrij snel de vonken ervan afvlogen, wisten we het voor de 22ste aflevering echt niet bij Erik en Gerben. Bij Gerben was er immers wel sprake van liefde voor zijn man, maar daarnaast ook behoorlijk wat aarzeling. Hij betwijfelde immers of hij zijn man echt kende of slechts een façade zag.

Daarnaast ontbrak het ook aan een fysieke connectie. Erik gaf aan te willen wachten tot na het programma, maar dat ging er niet in bij Gerben. Hij wilde zekerheid.

Eriks conclusie

Ondanks dat Erik dus meermaals dit seizoen de boot afhield, is hij het toch echt die het huwelijk ook na de show nog een kans wil geven. “Ik ben meer van het rustig aan opbouwen van een relatie en jij wil te snel. Ik ga nog steeds voor onze toekomst. Ik geef onze relatie nog niet op”, vertelt hij Gerben dan ook tijdens hun laatste gesprek. “Daarom, vanuit de grond van mijn hart, blijf ik getrouwd om al die kleine probleempjes op te lossen met elkaar.”

Gerbens keuze

Alleen dan is de vraag: wil Gerben dit ook? We willen alle fans niet teleurstellen, maar toch is het antwoord: nee. “Overal doken we vol enthousiasme in. Alleen in de liefde groeide het niet. Ook tijdens de andere bijzondere ontmoetingen in Nederland, zoals het koppelsdiner en de fantastische koppelsweek, bleef het voor mij te afstandelijk, koud en kil”, aldus Gerben. 

“Steeds gaf je me aan: ‘Kerel, het komt goed. Heb er vertrouwen in. Na de opnames gaan we elkaar beter leren kennen’. Maar naar mijns inziens hebben we hiervoor genoeg momenten gehad. Helaas ben ik dan ook nu op het punt gekomen om voor mezelf te kiezen. Mijn beslissing is dan ook om van je te gaan scheiden.”

Gelukkig kan Erik zich hierbij neerleggen en sluiten de heren het avontuur toch nog af met een knuffel.

Erik en Gerben tijdens hun eindgesprek in MAFS
Erik en Gerben tijdens hun eindgesprek in MAFS

Meer zien? Married at First Sight is iedere dinsdag en woensdag vanaf 20:30 uur te zien op RTL4. Terug- en vooruitkijken kan via Videoland.

Meer over