Update

Zo gaat het nu met Eva uit Over Mijn Lijk 2024

3 april 2024 12:58 | reality | Door Judith Regeling

© YouTube (BNNVARA)
Het is alweer een tijdje geleden dat de makers van Over Mijn Lijk zijn gestopt met draaien, dus is de vraag: hoe gaat het nu met Eva, een van de geportretteerden uit het afgelopen seizoen? In de slotaflevering van de gelijknamige podcast geeft ze nu zelf een update.

Haar leven bestaat nog altijd uit ups en downs.

Uitgezaaide longkanker

De vaste kijkers van Over Mijn Lijk maakten afgelopen seizoen kennis met de 25-jarige Eva, die in 2021 te horen kreeg dat ze uitgezaaide longkanker had. Het seizoen liet zien hoe ze verschillende doktersafspraken bijwoonde, openhartig sprak over de onmacht die ze voelde bij de diagnose, maar ook alle tijd en ruimte maakte voor positiviteit. Zo organiseerde ze een groot feest ter ere van haar 25e verjaardag.

Eva in Over Mijn Lijk

Nu, bijna een jaar na dat feest, durft Eva langzaam vooruit te kijken naar haar 26e verjaardag. "Op dit moment gaat het een beetje op en af bij mij. De tumoren waren na de laatste uitzending van Over Mijn Lijk aan het groeien. Nu ben ik weer een nieuwe behandeling gestart. Die slaat goed aan, maar de bijwerkingen daarvan zijn gewoon heel heftig", vertelt ze openhartig in de podcast aan Tim Hofman.

"Ik heb heel erg last van misselijkheid en vooral overgeven ook, dus daardoor ben ik ook weer heel veel afgevallen, en ik ben erg vermoeidheid. Daardoor hebben ze de kuur ook verlaagd en nu gaat het wel stukken beter, dus dat is fijn. Daarom gaat het op en af."

Levenslust

Ondanks haar klachten is ze vooral enorm dankbaar en blij dat ze er nog is. Een wonder, zo weet ook Tim Hofman. "Ik moet daar zo vaak aan denken, even heel kort voordat we verder gaan met de podcast. Wij zijn twee jaar geleden begonnen met draaien. Het moest snel, want 'Eva ging het niet halen', maar here we are", aldus Tim. Eva beaamt dit. "Ja, het bizarre is komende zaterdag, 16 maart, heb ik ook al drie jaar mijn diagnose en dat was ook echt tegen alle verwachtingen in. Dus ja, dat is echt bizar."

Benieuwd naar wat Eva nog meer te vertellen heeft? Bekijk dan snel de onderstaande video!


Afgelopen seizoen Over Mijn Lijk gemist? Bekijk de afleveringen terug via NLZiet en NPO Plus. 

Meer over