Gezakt

Examen telefoontje brengt slecht nieuws voor familie Cudogham

14 juni 2024 13:22 | reality | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV
Al heel wat seizoenen zien we de familie Cudogham in het programma Een Huis Vol. Soms met goede dagen en soms met slechte dagen en woensdag was zo'n dag. Zoon Kik kreeg de uitslag van zijn examen en die bracht geen goed nieuws.

Dat meldt de familie op Instagram.

Slagen of zakken

Moeder Cynthia vertelt over het telefoontje. "Geen speculaties meer. Geen kansberekening met Ntermen die eerder gisteren bekend gemaakt werden. Nee, op dit moment hielp er geen lief moedertje meer aan. Dit is het. Het moment van slagen, herkansen of zakken."

Samen

Zoals we de familie Cudogham kennen, staat dingen samen doen voorop. En ook bij dit telefoontje. "De telefoon ging. Hij stond op speaker met de familie eromheen. 'Hallo met Kik.' Aan de andere kant van de digitale lijn hoorde we de bedompte stem van Kik’s mentor. 'Kik ik heb helaas slecht nieuws.' Het was even stil, doodstil!"

Onverwacht

Uit de post van moeder Cudogham blijkt dat het gezin het niet had verwacht omdat hij de laatste periode zo zijn best had gedaan. "En we hadden ons Kikje zo gegund om de boeken in de hoek te gooien en te genieten van de gedachten als student volgend schooljaar. Maar niets was minder waar. C’est la vie. You win some, you lose some. Om er maar wat one liners uit te gooien. Maar het belangrijkste is dat we dit samen dragen, als gezin. Jouw overwinning is het onze en jouw teleurstelling dragen we samen met jou."

Of een herkansing nog een optie is voor Kik, wordt niet helemaal duidelijk uit de post.

Het meest recente seizoen van Een Huis Vol is terug te zien via NPO Start.

Meer over